Skip to main content

Vijećnik Nikola Zdunić (Zagreb je NAŠ!): Izvještaj s 14. sjednice Vijeća Mjesnog odbora Volovčica, 19.6.2018.

Prva i druga točka sjednice bavila se izmjenama Poslovnika i Pravila VMO-a Volovčica. Izmjene su bile minimalne i u jednom dijelu čak i pozitivne jer se odluka o održavanju Zbora građana sada više ne donosi gradonačelnik samostalno već mu treba i suglasnost Gradske skupštine. Time se smanjuje rizik od moguće blokade održavanja Zbora građana od strane sadašnjeg gradonačelnika. Zbog toga sam podržao izmjene.

Pod aktualnom komunalnom problematikom raspravljalo se o zamjeni dotrajalih rukohvata na stepeništima kod zgrada Borongajska 82-88 i 90-100 i izglasao se Zaključak o zamjeni rukohvata na obje lokacije putem Plana komunalnih aktivnosti.

Druga tema bila je korištenje dječjeg igrališta od strane Privatne katoličke škole. Raspravu sam pokrenuo nakon što mi se stanovnica Volovčice javila na Facebook stranici „Pešča je NAŠA“ i požalila da privatna škola izvodi učenice i učenike na javno dječje igralište i tako onemogućuju drugoj djeci i roditeljima korištenje tog dječjeg igrališta. Izglasan je Zaključak da se zatraži očitovanje ravnatelja privatne Prve katoličke škole o korištenju javnog dječjeg igrališta.

Pod točkom razno vrijedno je napomenuti da smo svi u VMO-u Volovčica tražili hodogram realizacija malih komunalnih akcija kako bi stanovnicima znali odgovoriti kada će koja komunalna akcija biti realizirana.