Skip to main content
Izvještaj vijećnika

Vijećnik Vilim Matula (Zagreb je NAŠ!): Izvještaj s 10. sjednice Vijeća Gradske četvrti Donji grad

By 07.03.2018.June 14th, 2020No Comments

Vijeće je prihvatilo “Izvještaj o izvršenju programa i planova održavanja komunalne infrastrukture u gradskim četvrtima i mjesnim odborima Grada Zagreba”. Nadežda Čačinovič, Robert Faber i ja glasali smo protiv.

Izvještaj je prepun poražavajućih podataka o višestrukom premašivanju predviđenih sredstava za čišćenje ulica, održavanje nasada i asfaltiranje cesta.

Zaključak o osnivanju i imenovanju “Vijeća za prevenciju Gradske četvrti Donji grad” nismo donijeli. Tražili smo odgodu kako bismo našli i kao članicu predložili stručnu i voljnu osobu iz udruga koje se bave prevencijom maloljetničkog, ali i svakog drugog nasilja.

Većina točaka dnevnog reda dolazi nam u obliku prijedloga odluka i prijedloga zaključaka. To su često točke koje se nekoliko dana kasnije nađu na dnevnom redu Skupštine. Također, brojne točke dnevnog reda pristižu u zadnji tren, pa se zapravo od nas samo formalno traži odluka ili zaključak.

Najživlja rasprava vodi se uglavnom pod točkom Razno. Tu su teme parkiranje, odnos biciklista i pješaka, fasade, grafiti, skateri, postavljanje semafora i sl.