Skip to main content
Izvještaj vijećnikaPeščenica - Žitnjak

Vijećnik Nikola Zdunić (Zagreb je NAŠ!): Izvještaj sa 7. sjednice Vijeća Mjesnog odbora Volovčica

By 10.01.2018.May 10th, 2021No Comments

Nakon što smo potvrdili/e zapisnik s prošle sjednice, u prvoj točki glasali/e smo za produženje povremenog korištenja prostorija mjesnog odbora za udrugu Matica umirovljenika Peščenica (2 i 3.subota od 10-22h; ponedjeljkom 14-17.45, srijedom 9-14 i petkom 9-11) i Hrvatske stranke umirovljenika (srijedom 15-17h).

Druga točka bila je o novom hranilištu za mace u naselju Volovčica. Stekao sam dojam da je većina vijećnika i vijećnica protiv novih hranilišta iz dva razloga: jer su ona navodno nehigijenska i neugodnih mirisa zbog čega će biti smetnja stanovnicima i jer se navodno mjesni odbor “previše bavi macama i psima”. Usprotivio sam se takvim argumentima i pozvao vijećnike da podržimo novo hranilište jer upravo legalizacijom tih hranilišta određene udruge i osobe postaju odgovorne za čistoću i hranjenje, pri čemu se smanjuje rizik za potencijalno neurednih hranilišta. Odlučeno je odgoditi donošenje odluke o ovom zahtjevu kako bi se, između ostalog, proučio gradski pravilnik o hranilištima za mačke.

U trećoj točci, ostalim sam vijećnicima/ama pokazao prvu verziju informativnog letka o načinima odlaganja glomaznog otpada kojeg sam se obvezao sastaviti i kojeg bismo trebali podijeliti uz s informativni letak o radu i vijećnicima/ama Mjesnog odbora Volovčica (akcija se planira provesti donacijom papira i vijećničkih naknada).

Predložio sam i da pošaljemo VGČ-u Peščenica-Žitnjak zahtjev za rješavanje slabog osvjetljenja tržnice Volovčica (prijedlog građanke koja radi u jednom od prostora na tržnici), pri čemu sam se s ostalim vijećnicima i vijećnicom dogovorio da pošaljemo zahtjev za rješavanjem problema praznih poslovnih prostora na samoj tržnici.

Donio se i zaključak o slanju zahtjeva za rješavanje prometnog čepa kod raskrižja Planinska-Donje Svetice koji se povećao otkad se dovršio dio novih zgrada na Borongajskoj (kod Interspara), a jedan od vijećnika je spomenuo potrebu iscrtavanja parkirališnih mjesta na trgu Stjepana Konzula (dio gdje je parkiralište).

Sjednica se održala 19.12.2017. Počela u 18:05h i završila u 18:45h.