Skip to main content
Izvještaj vijećnikaPeščenica - Žitnjak

Vijećnik Nikola Zdunić (Zagreb je NAŠ!): Izvještaj sa 6. sjednice Vijeća Mjesnog odbora Volovčica

By 11.12.2017.May 10th, 2021No Comments

Prije usvajanje zapisnika prošle sjednice VMO-a imao sam par primjedbi na popis prioriteta malih komunalnih akcija za 2018. Tražio sam da se na popis uvrsti i uređenje pješačko-biciklističkog prijelaza na zavoju Ulice grada Gospića i Vukovarske gdje svakodnevno prolazi mnogo biciklista/inja. Pitao sam i za specifikaciju troškova oko unutarnjeg i vanjskog uređenja prostora MO Volovčica čiji se trošak procjenjuje na sveukupno 142,900 kn(!). Rečeno mi je da uređenje uključuje mijenjanje prozora, novi sustav grijanja i klima uređaje, a vanjsko uključuje farbanje pročelja i izradu nadstrešnice. Pitao sam i za postavljanje skupih “pametnih klupa” na tržnici Volovčica (svaka je oko 10,000 kn). Odgovoreno mi je da je to popis svih želja koje bi mi htjeli, a da će se prioriteti i izvedba toga odrediti u budućnosti na meni još nepoznat način. U popis za prioritete malih komunalnih akcija 2018. ušli su naši sljedeći prijedlozi: postavljanje javnog zdenca na Moslavačkom trgu, horizontalna signalizacija i bike boxevi u Zapoljskoj, Turopoljskoj, Ivanićgradskoj, Kolarovoj, uređenje pješačko-biciklističkog prijelaza na zavoju Ul. Grada Gospića i Vukovarske (prijedlog Sindikata biciklista iz 2014.).

Usvajanje izvještaja o izvršenju Financijskog plana MO Volovčica za 2016. je usvajanje tablice koja 5 redova i 6 stupaca, bez ikakvih specifikacija troškova. Glasao sam za izvještaj jer taj sam dokument nije problematičan, već je problematičan nedostatak transparentnosti u financijskim izvještajima općenito.

Korištenje sredstava s pozicije ostali nespomenuti rashodi poslovanja ovog puta koriste se za nabavku materijala za rad (papiri, kemijske i sl) u iznosu od 582.53 kn. Dobili smo na glasanje jednu ponudu od privatne tvrtke “Birodom d.o.o.”, a rečeno mi je da vjerojatno gradski ured dobiva više ponuda pa nama šalje najpovoljniju. Glasao sam suzdržano jer nismo imali više ponuda.

Kod aktualne komunalne problematike zanimljivo je da je vijećnica u VGČ Peščenica-Žitnjak uspjela uvrstiti uređenje parka za pse u plan komunalnih potreba iako to nije izglasano na VMO Volovčica.

Zadnja točka bila je posvećena informativnom pismo koje ćemo kao vijećnici VMO Volovčica u stavljati u sandučiće stanovnicima kvarta. Troškovi toga su donacija papira od strane predsjednika vijeća i troškovi izrade koje ćemo pokriti iz naših vijećničkih primanja.

Sjednica je počela u 18h i završila u 19:10h.