Skip to main content
Izvještaj vijećnikaPeščenica - Žitnjak

Vijećnik Nikola Zdunić (Zagreb je NAŠ!): Izvještaj s 8. sjednice Vijeća Mjesnog odbora Volovčica

By 07.03.2018.May 10th, 2021No Comments

Uklanjanje predizbornih plakata, odobrenje jednokratnog korištenja prostora

Nakon što smo potvrdili/e zapisnik prošle sjednice, prva točka bila je aktualna komunalna problematika. Na prijedlog jednog stanovnika Volovčice, zatražio sam da novi komunalni redar ukloni predizborne plakate koji su i dalje zalijepljeni na zgradama u Kosorovoj i Kolarovoj. Vijeće će donijeti zaključak o tome da komunalni redar djeluje po tom pitanju.

Važan dio prve točke bila je obavijest predsjednika VMO Volovčica da je zajedno s predstavnicima gradske tvrtke Zrinjevac i VGČ Peščenica-Žitnjak bio u obilasku Volovčice kako bi se, mimo malih komunalnih potreba riješili neki problematični dijelovi u kvartu, a koji su u nadležnosti tvrtke Zrinjevac. To su: izgradnja nogostupa na Borongajskoj od Kolarove do Getaldićeve (južna strana), uređenje stepenica i dijela za osobe s invaliditetom kod autobusne stanice ispred Šetališta Ranka Marinkovića, oglasna ploča VMO-a na Moslavačkom trgu, uređenje dječjeg igrališta OŠ Petra Preradovića.

Spomenuto je da će se ponovno tražiti dozvola za hranilište za mace, drugo po redu na Volovčici, a što je primljeno s negodovanjem ostatka vijećnika i vijećnica. Ponovio sam svoj argument da je legalizacija hranilišta za mace dobro rješenje za kvart.

Uz razgovor o komunalnoj problematici, odobrili/e smo susjedu novo jednokratno korištenje prostora mjesnog odbora u svrhu obiteljske proslave. Složili/e smo se svi u Vijeću da je zadnje takvo korištenje prostora prošlo dobro i sve je ostavljeno uredno, te da ćemo nastaviti s praksom odobravanja korištenja prostorija stanovnicima, u neprofitne svrhe.

Sjednica se održala 16.1.2018., počela je u 18:00 i završila u 18:45h.