Skip to main content
Izvještaj vijećnika

Vijećnik Eugen Vuković (Zagreb je NAŠ!): Izvještaj s 4. sjednice Vijeća Mjesnog odbora Vrbik

By 29.01.2018.June 14th, 2020No Comments

Dnevni red:

  1. Rasprava o Prijedlogu izmjena dopuna i GUP-a
  2. Zaključak o jednokratnom povremenom korištenju prostora mjesne samouprave
  3. Reklamacija na izvedene radove antistresne podloge na lokaciji Kninski trg-sportsko igralište, ispod sprava za vježbanje
  4. Reklamacija na izvedene i nedovršene vanjske radove na objektu MO Vrbik, Lavoslava Ružičke 26
  5. Pješčanik u Ulici Frana Bošnjakovića, uklanjanje betonskog okvira
  6. Dogovor oko Plana prioriteta komunalnih aktivnosti M0 Vrbik za 2018
  7. Pitanja i prijedlozi

Ovoj sjednici Mjesnog odbora, nažalost, nisam prisustvovao. Razlog tome je to što sam o njenom održavanju obaviješten samo dva dana prije nego je održana (u normalnim okolnostima bi se vjerojatno desila tjedan dana kasnije). Kada sam dobio obavijest o održavanju sjednice bio sam van Hrvatske, na poslovnom putu s kojeg se nisam mogao vratiti.

Sjednica je sazvana na brzinu kako bi MO stigao usvojiti komentare na prijedlog Izmjena GUP-a prije kraja javne rasprave za koju je određeno da traje 12. do 26. rujna. Javna rasprava o prijedlozima izmjena GUP-a je u Službenom glasniku Grada Zagreba najavljena još u srpnju pa mislim da je bilo mogućnosti da se sjednica o ovoj temi oglasi ranije. No, unatoč tome, rekao bih da su komentari na prijedlog izmjena GUP-a koje je MO usvojio na ovoj sjednici (vidi stranice 1 i 2 zapisnika) zapravo vrlo dobri. Između ostalog, predložena je zabrana gradnje zgrada viših od 4 kata uz ulicu Grada Vukovara (to bi npr. trebalo otkloniti opasnost gradnji poput one koja je bila najavljivana ispred tzv. avijatičarske zgrade na Vukovarskoj) , zabrana gradnje podzemne garaže na Kninskom trgu, itd. Svakako treba pohvaliti i činjenicu da je MO  pozvao Grad da rasprave o GUP-u ubuduće traju barem 30 dana. Ostale točke dnevnog reda ne bih komentirao jer, kao što sam rekao, ovoj sjednici nisam prisustvovao.