Skip to main content
Izvještaj vijećnika

Vijećnik Eugen Vuković (Zagreb je NAŠ!): Izvještaj s 3. sjednice Vijeća Mjesnog odbora Vrbik

By 29.01.2018.June 14th, 2020No Comments

Dnevni red:

  1. Zaključak Vijeća MO Vrbik o radu prometnog i komunalnog redarstva.
  2. Pitanja i prijedlozi: Bukobrani, unutarnje uređenje prostorija MO Vrbik, park za pse.

Na ovoj sjednici Mjesnog odbora raspravljalo se, pod prvom točkom, o radu komunalnog redarstva na teritoriiju MO Vrbik. Ispostavilo se da su svi vijećnici nezadovoljni dosadašnjim radom komunalnog redarstva na području MO Vrbik te je donesen zaključak kojim se traži bolja kordinacija prometnih i komunalnih redara s Vijećem MO Vrbik, češći obilasci terena i sankcioniranje nesavjesnih građana u što kraćem roku. Ovaj zaključak je izglasan jednoglasno i upućen Vijeću gradske četvrti Trnje i Gradskom uredu za mjesnu samoupravu na daljnji postupak.

Pod točkom 2 raspravljalo se o temi Bukobrana, uređenju prostorija MO Vrbik i planiranom parku za pse.

Što se tiče planirane izgradnje bukobrana koji bi trebali stanovnike zgrada uz Slavonsku aveniju zaštiti od buke, donesen je zaključak kojim se od Gradske četvrti Trnje i Gradskog ureda za mjesnu samoupravu traži da se s njihovom izgradnjom otpočne što prije.

Kada je riječ o uređenju prostorija MO Vrbik, predsjednica MO je samo obavijestila Vijećnike da su sredstva osigurana i da se uskoro kreće s radovima.

Pričalo se i o problemu parka za kućne ljubimce koji bi trebao biti na travnjaku na Zelenom trgu – između zgrada “raketa” i Slavonske avenije. Ova se livada tehnički ne nalazi na području MO Vrbik, već na području susjednog MO Cvjetnica, ali ideja da se na tom prostoru uspostavi park za kućne ljubimce proizišla je iz zajedničke inicijative stanovnika MO Vrbik i Cvjetnica. Na Vrbiku nema odgovarajuće livade koja bi se mogla pretvoriti u park za pse pa bi ovaj park (koji se nalazi uz samu granicu MO Vrbik) bio najbolje riješenje i za vlasnike kućnih ljubimaca s područja Vrbika. Obaviješteni smo da je dio projektne dokumentacije za izgradnju već završen tokom 2016., ali je potrebno izraditi i dodatnu projektnu dokumentaciju, čija izrada, pak, nije predviđena u planu malih komunalnih akcija MO Cvjetnica za 2017. godinu. Ukratko, to znači da nije jasno kada će početi radovi na uspostavljanju parka za pse na spomenutoj livadi. Vezano uz ovo pitanje Mjesni odbor nije na ovoj sjednici donio nikakav konkretni zaključak jer uvrštavanje izrade projektne dokumentacije u Plan malih komunalnih akcija ovisi o Vijeću Mjesnog odbora Cvjetnica na čijem se području spomenuti park nalazi.