Skip to main content
Izvještaj vijećnika

Vijećnik Bojan Nonković: Izvještaj s 12. sjednice Vijeća Mjesnog odbora Mašićeva

By 23.05.2018.June 14th, 2020No Comments

12. sjednica Vijeća Mjesnog odbora Mašićeva održana je 9. svibnja. Razgovaralo se o potrebi uređenja platoa između Rendićeve i Maksimirske. Predsjednik je govorio o mogućnosti da se kontejneri premjeste na zelenu površinu bez potrebe da se uklanja stablo koje tamo raste. Nije donesen nikakav zaključak po ovom pitanju.

Odlučeno je da se uputi dopis nadležnim gradskim službama s upitom zašto je novotvorenom Loook caffeu (koji se nalazi na spomenutom platou) odobrena toliko velika površina za terasu te dopis Čistoći s upitom kako je riješen problem odvoza otpada za ovaj kafić.

Odlučeno je da se ponovno pokuša organizirati sastanak s komunalnim redarima zaduženim za područje ovog Mjesnog odbora, što se neuspješno pokušava već više od pola godine.

Glasalo se o prijedlogu Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova da se Božidarevićeva ulica od križanja s Ulicom Rudolfa Valdeca do Bukovačke ceste preimenuje u Ulicu dr. Ivana Šretera. Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora konstatirao je da se na području Odbora ulice i trgovi nisu mijenjali devedeset prve pa ne bi bilo dobro da se počnu mijenjati sada. Većina članova Vijeća Mjesnog odbora glasala je protiv predloženog preimenovanja (SDP, HNS, Zagreb je NAŠ!, stranka Milana Bandića) dok su članice iz redova HDZ-a bile za preimenovanje.

Odlučeno je da se prostorija na adresi Bukovčev trg 3 dodijeli stranci Zagreb je NAŠ!, u terminima drugog i četvrtog utorka u mjesecu, od 19 do 21 h, dok će se za potrebe stranke Bruna Esih – Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku pokušati pronaći drugi slobodan termin.