Skip to main content
ČrnomerecIzvještaj vijećnika

Vijećnici Hana Jušić i Tomislav Domes (ZJN): Izvještaj s 22. sjednice VGČ Črnomerec

By 01.02.2019.May 5th, 2021No Comments

30.1.2019.

Točke o kojima smo prvima glasali bile su usvajanje Financijskog plana za 2019., i Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2019. Budući da je praksa da su ti planovi po svojim stavkama nedovoljno transparentni za vijećnike, odnosno da konkretni iznosi pojedinih stavaka na kraju godine u izvještaju budu gotovo jednaki planiranima, a da vijećnici nemaju uvid u to kako se novac konkretno troši niti koje su specifikacije i cijene pojedinih radova, kod obje točke glasali smo suzdržano. Kao što vidimo i kod drugih vijećnika Zagreb je NAŠ! u drugim VMO-ima i VGČ-ima ovo dizanje ruku za novac na koji nemamo nikakav realan utjecaj problematično je i smatramo da ga trebamo sistemski problematizirati.

Ostale točke oko kojih smo glasali drugačije od većine jest upit građana da se na Ilici, nasuprot Name u Kustošiji uvede semafor na tipkalo uz dosadašnji pješački prijelaz. Prijedlog je odbačen od većine uz mišljenje da će semafor pridonijeti prometnom krkljancu. Mi smo bili suprotnog mišljenja Sadašnji je prijelaz iznimno opasan za pješake, a prometna gužva je manji problem od potencijalnog stradavanja pješaka. Smatramo da Grad treba prestati stavljati automobilski promet na prvo mjesto.

Ono što je stalan problem jest činjenica da točke koje donesu zastupnici oporbe rijetko završe na dnevnom redu, te ih se marginalizira. Kada zastupnici oporbe dođu s problemima s kojima su im pristupili građani, kao da se ti problemi gledaju podozrivo i ne pristupa se rješenju, već se pronalazi različite mehanizme kako se o njima ne bi raspravljalo.