Skip to main content

Prva točka dnevnog reda ticala se toga koje će se prioritetne male komunalne akcije ostvariti na teret našeg MO-a, dok se ostale financiraju iz VGČ Črnomerec – dobra stvar je to što je nama ostavljena biciklistička staza po Baruna Filipovića pa tako možemo kontrolirati i gurati tu stavku, a da se ona ne rasprši u VGČ.

Zbog smanjenja mogućih primatelja donacija MO-ova u sklopu ostalih nespomenutih troškova, o čemu je bilo riječ na pretprošloj sjednici – moji suvijećnici dogovorili su se da će si, kao i neki drugi MO-ovi, za te novce kupiti tablete. Kad je otvorena rasprava rekla sam im da mi se čini da iako je mogućih primatelja potpora manje svejedno ih ima (škola Ivan Cankar, vrtić Različak, Dom zdravlja) i da nema razloga da se novac ne raspodijeli njima. Neki se nisu složili jer smatraju da su tableti potrebni kako se materijali ne bi printali i da bi se tako uštedjelo na papiru. Nakon kraće rasprave za mojim primjerom poveli su se još dvojica vijećnika (HSLS, HNS), te su i oni odbili tablete pa je uvećan iznos koji se daje školi i vrtiću.

Otkad smo polijepili plakate po kvartu da se građani jave vijećnicima, počelo se to pomalo dešavati pa su tako na mom dežurstvu bila dva upita uživo, a dobili smo ih nekoliko i mailom. Svi su se našli na dnevnom redu. Neke upite smo poslali višim instancama kako bi se riješili, neke smo i odbili, čini mi se s pravom (većinom se tiču parkiranja). Također, čini se da će se uskoro riješiti situacija s dostavnim vozilima pekare Dubravica koji se u Vodovodnoj ulici parkiraju ljudima ispred prozora podrumskih stanova – ovaj problem traje godinama i grad ne poduzima ništa, čini se da se sad nešto zaista poduzelo.

Stavit će se i jedna živica uz park između Selske 5 i Selske 7 jer smo dobili pritužbu da djeca istrčavaju na cestu.

Pokrenuli smo i pitanje ograde uz potok Črnomerec, kreće se sa stavljanjem nove ograde i uklanjanjem ove potpuno neprimjerne (metalnih rešetki visokih gotovo dva metra) koja je nedavno stavljena (samo djelomično zbog instant pobune stanara) – to bi se trebalo početi uskoro.

U našem MO nalazi se i bista Ive Lole Ribara, do koje je, čini mi se, stalo svim vijećnicima. Tako se poslalo očitovanje direktno Gradu da se napravi nova bista u što hitnijem roku i da se na neki način osiguraju nadzorne kamere kako bi se spriječile daljnje krađe. MO odlučio je ne ići preko VGČ, jer smatraju kako tamo sjede neki ljudi kojima odgovara da nema biste, pa se možda neće ni izglasati zahtjev za povratom iste. Plan s nadzornim kamerama djeluje potpuno neostvarivo, ali dirljivo.