Skip to main content

Iz Ureda za mjesnu samoupravu poslan je dopis jučer, utorak, 28. srpnja s nalogom svim Vijećima gradskih četvrti i Mjesnih odbora da se u svrhu svih aktivnosti vezanih uz utvrđivanje razmjera nastalih šteta/posljedica nakon nevremena praćenog obilnim kišama koje je zadesilo Zagreb 24. srpnja, ŽURNO, a najkasnije do četvrtka, 30. srpnja u podne dostavi popis oštećenih objekata.

Dakle, dan je rok kraći od 48 sati što nije dovoljno ni da se obavijesti građane i građanke, a kamoli da se skupe potrebni podaci. Uz to, predsjednici i predsjednice Vijeća i Odbora velikom većinom nisu proslijedili taj poziv vijećnicima.

Zbog još jedne u nizu kaotičnih situacija koje je proizvela Gradska uprava, vijećnici i vijećnice platforme Zagreb je NAŠ! i stranke Za grad u Mjesnim odborima i Vijećima gradskih četvrti traže od Gradonačelnika i Ureda za mjesnu samoupravu:

  1. da se rok za prijavu štete od poplave produlji na minimalno mjesec dana jer je u 48 sati nemoguće obavijestiti sve građane u potrebi.
  2. da se taj Poziv objavi na službenim stranicama grada Zagreba i proslijedi što većem broju medija u svrhu što boljeg informiranja građana.