Tomislav Tomašević rođen je u Zagrebu 13. siječnja 1982. godine. Rano djetinjstvo proveo je s majkom Ivankom, ocem Smiljanom i bratom Tihomirom u zagrebačkoj četvrti Zapruđe, nakon čega se obitelj preselila u Zaprešić. S 20 godina vratio se u Zagreb, gdje je samostalno živio u različitim gradskim četvrtima – od Trnja preko Donjeg grada do Trešnjevke.

Osnovnu školu završio je u Zaprešiću, gdje su mu školski kolege dali današnji nadimak Senf jer ih je skraćeni oblik njegova imena podsjetio na senf Thomy. Pohađao je zagrebačku Sedmu gimnaziju u Križanićevoj, a 2000. godine upisao je Pravni fakultet u Zagrebu, koji je napustio na trećoj godini kada je shvatio da ga mnogo više zanima proučavanje društvenih promjena i sudjelovanje u njima. Zbog toga je 2006. godine upisao Fakultet političkih znanosti te u roku završio četverogodišnji preddiplomski, a odmah nakon toga i diplomski studij politologije. Uz pomoć pune stipendije otišao je na britansko Sveučilište u Cambridgeu gdje je 2013. magistrirao u području okoliša, društva i razvoja, nakon čega se vratio u rodni Zagreb. Često putuje po Hrvatskoj, Europi i svijetu na seminare, konferencije i studijske posjete kako bi proširio znanje o raznovrsnim političkim temama.

Napisao je i uredio desetak publikacija, znanstvenih članaka i izvješća na razne teme: upravljanje komunalnim poduzećima, modeli sudjelovanja građana u upravljanju javnim i zajedničkim dobrima, gospodarenje vodama, politika za mlade, suzbijanje društvene nejednakosti te obnovljivi prirodni resursi.

Aktivistički angažman započeo je sa 16 godina kada se priključio Zelenoj akciji. Angažirao se u rješavanju brojnih ekoloških, prostornih i društvenih problema u gradu: borio se protiv uništavanja tvornice Kamensko, pomagao je stanarima nakon urušavanja Kupske ulice, borio se protiv izgradnje štetne spalionice otpada u Resniku i protiv privatizacije zagrebačke Čistoće. Njegov aktivistički angažman kulminirao je u borbi za očuvanje Varšavske ulice kao pješačke zone i javnog prostora, ali i za stvaranje prilike da građani sudjeluju u upravljanju gradom. U borbi za Cvjetni trg i Varšavsku, koja je trajala od 2006. do 2011., Tomašević je, kao tadašnji predsjednik Zelene akcije, bio jedan od predvodnika prosvjeda.

Od srednje škole do danas aktivan je u političkom životu. Počeo je kao član Upravnog odbora Zelene akcije 2001. godine, a ubrzo je postao i potpredsjednik Mreže mladih Hrvatske (MMH). Nakon toga je postao predsjednik MMH-a te, paralelno, član Savjeta za mlade Vlade RH. Od 2007. do 2012. godine bio je predsjednik Zelene akcije. Godine 2006. sudjelovao je u pokretanju inicijative Pravo na grad, a 2010. u osnivanju istraživačke i zagovaračke organizacije Grupa 22, čiji je i danas aktivan član. Od 2012. do 2015. bio je član Savjeta za zaštitu okoliša i održivog razvoja Vlade RH. Do osnivanja političke platforme Zagreb je NAŠ! nije bio član niti jedne političke stranke.

Istovremeno je aktivan i na međunarodnoj sceni. Na UN-ovom Svjetskom samitu o održivom razvoju 2002. godine u Johannesburgu sudjelovao je kao član službene hrvatske delegacije iz redova civilnog društva i bio jedan od koordinatora Svjetskog pokreta mladih za održivi razvoj. Od 2003. do 2005. bio je član Savjeta mladih UN-ove agencije za okoliš (UNEP). Sudjelovao je na 10-ak UN-ovih konferencija o održivom razvoju u Mađarskoj, Švedskoj, Švicarskoj, Južnoafričkoj Republici, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Južnoj Koreji, SAD-u, Monaku, Keniji, Danskoj, Indoneziji i Brazilu. Na tim skupovima povezao se s lokalnim aktivistima i počeo surađivati s aktivističkim mrežama poput Globalne mreže za održivi razvoj (ANPED) čiji je član Upravnog odbora od 2005. do 2013. godine.

Trenutno radi kao programski voditelj Instituta za političku ekologiju u Zagrebu. Kandidirao se za mjesto gradonačelnika Zagreba, kako sam kaže, “iz želje da zajedno sa sugrađanima stvara Zagreb koji je otvoren, dinamičan, zelen, živ, održiv, pravedan i koji je na svjetskoj listi najpoželjnijih gradova za život.”

Od 2016. godine u braku je s Ivom Mertić Tomašević s kojom, zajedno sa psom Boškom, živi u zagrebačkoj četvrti Trešnjevka. Govori engleski i njemački. Hobiji su mu snowboarding, trčanje i putovanja.