Tko smo

 

“Zagreb je NAŠ!” politička je platforma za lokalne izbore koja želi vratiti politiku u ruke građana. Mi smo aktivisti, znanstvenice, učitelji, odgajateljice u vrtiću, radnice u kulturi, sindikalisti, umirovljenice, sudionici kvartovskih inicijativa, društvene poduzetnice. Mi smo građani koji žele promjenu i zato smo odlučili uzeti stvar u svoje ruke.

Platforma “Zagreb je NAŠ!” nastala je kao odgovor i otpor šesnaestogodišnjoj politici uništavanja grada na čelu s Milanom Bandićem i svim političkim strankama koje su ga sve ove godine održavale na vlasti.

Cilj nam je promijeniti što znači “baviti se politikom” – za nas politika počiva na principima sudjelovanja, uključivosti i otvorenosti. Odbijamo da gradom upravljaju stari ili novi šerifi, smatramo da je potrebno temeljito izmijeniti politiku i zato vas pozivamo da zajedno oblikujemo razvoj grada. Za nas nova politika počiva na ideji da mi građani imamo pravo suodlučivati o pitanjima koje određuju naš svakodnevni život i biti uključeni u odlučivanje o gradskim resursima, od razine kvartova do Gradske skupštine.

Stoga želimo stvoriti široku političku platformu i pozivamo sve građane, inicijative i progresivne stranke da nam se priključe i da se mobiliziraju.