Skip to main content

SPECIFIKACIJA TROŠKOVA IZVRŠENJA FINANCIJSKOG PLANA

Na početku sjednice tražio sam da se izmijeni zapisnik iz listopada u kojem nije bilo naglašeno da je VMO tražio specifikaciju troškova izvršenja Financijskog plana za usluge tekućeg i financijskog održavanja za 2017. Financijski su planovi koje VMO dobiva izrazito šturi i nude samo okvirne, skupne troškove koje mi kao vijećnici/e ne možemo provjeriti. Ostaje pitanje kako da znamo koliko se zaista potrošilo na primjerice održavanje cesta ili zelenih površina na Volovčici.

 

KORIŠTENJE PROSTORA MJESNE SAMOUPRAVE

Javila se organizacija Artistička unija Hrvatske (AUH) za dozvolu za korištenje 1. i 3. subote, te nedjeljama prostor mjesne samouprave u Kriškoj 20. S obzirom da su susjede i susjedi sve više počeli jednokratno koristiti prostor u Kriškoj za rođendane i sl., a što smatram izrazito pozitivnim (jer je to prostor svih nas), VMO je odlučio da kada se susjedi jave za jednokratno korištenje prostora u kriškoj, da će oni imati prednost pred organizacijom AUH. Kada se ne jave, Auh ima pravo koristiti prostore 1. i 4. subotu u mjesecu, te nedjeljama, uz uvjet da prostor za sobom ostave čistim.

 

AKTUALNA KOMUNALNA PROBLEMATIKA i OSTALO

Pod ovom točkom izglasali su se zaključci vezani uz ispitivanje lokacije za česmu na šetalištu R. Marinkovića kao alternativnoj lokaciji za Moslovački trg (postupanje oko ovog još čekamo, u međuvremenu sam poslao mail nadležnim službama i VGČ-u da djeluju oko ovog pitanja), postavljanja znaka zabrane parkiranja kod KNAP-a, postavljanju ogledala na križanju Turopoljske i Kriške, zamjene razbijenih stakala na tržnici Volovčica.