Skip to main content

Kandidatkinje i kandidati za vijeće gradske
četvrti Trešnjevka – sjever

Ušli smo u politički život 2017. godine pod krilaticom Zagreb je naš! kako bismo promijenili način upravljanja gradom, vratili grad građanima i građane uključili u donošenje odluka. Na Trešnjevci sjever promijenili smo načine funkcioniranja vijeća, izvještavali građane o radu i donešenim odlukama, slušali što govorite. Nastavit ćemo dijalog sa stanovnicima o prioritetima za razvoj Trešnjevke sjever, demokratizirat ćemo donošenje odluka i trošenje sredstava rezerviranih za NAŠU četvrt učiniti transparentnim!

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević, rođen u Zagrebu 1982. Fakultet političkih znanosti završava 2010., a 2013. magistrira na Sveučilištu u Cambridgeu u području okoliša, društva i razvoja. Sa 16 godina priključuje se Zelenoj akciji, gdje od 2007. do 2012. obnaša dužnost predsjednika. Bio je i predsjednik Mreže mladih Hrvatske te, paralelno, član Savjeta za mlade Vlade RH. Godine 2006. sudjeluje u pokretanju inicijative Pravo na grad, a od 2012. do 2015. član je Savjeta za zaštitu okoliša i održivog razvoja Vlade RH. Nije bio član niti jedne stranke sve do osnivanja Zagreb je NAŠ!, na čijoj listi ulazi u gradsku skupštinu 2017. godine. Tri godine poslije kao kandidat platforme Možemo! postaje zastupnik u Hrvatskom saboru.

Marta Kiš

Rođena sam u Zagrebu, radnica sam u kulturi i više od deset godina živim na Trešnjevci. Aktivna sam u radu na poboljšanju svoje okoline od kad znam za sebe i mislim da je upravo tu početak većih promjena. Želim živjeti u gradu u kojem ne bacamo smeće, ne pišamo po ulici, pomažemo susjedima, ne uzimamo tuđe, a institucije stvarno rade svoj posao. Želim raditi na poboljšanju sustava svakodnevnog funkcioniranja solidarnog, zelenog i kulturnog grada, kao i na otvorenoj, transparentnoj i uključivoj mjesnoj samoupravi.

Roman Karaturović

Cijeli život živim na Trešnjevci, agronom sam i vlasnik OPG-a. Godinama radim na jačanju vrijednosti koje potiču tolerantno i solidarno društvo. Sukoordinator sam kvartovske grupe Trešnjevka sjever i kao vijećnik želim nastaviti raditi na transparentnoj mjesnoj upravi povezanoj s građanima. Smatram da Zagreb treba postati pravedan, održiv i zelen grad!

Alma Smojver

Zagrepčanka sam s Bijenika, udala sam se za Trešnjevčanina i od 2009. živim u kvartu. Djeca su motiv zbog kojeg sam se prije 4 godine uključila u lokalnu politiku. I prije no što sam se aktivno uključila u rad kao vijećnica u mjesnom odboru, borila sam se za pješačke prijelaze, uspornike, zelenilo, itd. I to je moja misija i dalje. Profesorica sam španjolskog i češkog, ali cijeli svoj radni vijek sam provela u turizmu, što kao turistički vodič što kao kreatorica putovanja po cijeloj Europi. Mnogo me toga zanima i imam mnogo hobija, a najviše me zanima kako učiniti ovaj grad boljim mjestom za život za našu djecu, druge generacije i, u konačnici, nas. Za zeleniju, čišću i ljudskiju Trešnjevku i Zagreb!

Željko Grupković

Rođeni sam Trešnjevčanin, oženjen, otac troje odrasle djece. Društveno politički sam aktivan od 2005. Kroz rad u Vijeću gradske červrti Trešnjevka sjever ( 2013 – 2017) i Vijeću mjesnog odbora S.S. Kranjčević (2017 – 2021), stekao sam zavidna iskustva u načinu rada lokalne samouprave. Aktivan sam član raznih udruga građana: Samoborček, VIDRA te njihovog aktivnog foruma Zeleni odred. Programi platformi i političkih stranaka Možemo!, Zagreb je NAŠ!, Nova ljevica, Zelena alternativa - ORaH pružaju mi podlogu na kojoj se mislim, kroz kvalitetan timski rad u lokalnoj upravi, izboriti za Trešnjevku po mjeri njenih stanovnika.

Damir Kovačić

Vrijeme je za učinkovitu i participativnu mjesnu samoupravu, u kojoj građani aktivno sudjeluju - predlažu i prioritiziraju lokalne probleme, uključeni su u procese donošenja odluka u svom mjesnom odboru, kvartu i Gradu, te imaju pravovremenu i potpunu informaciju o svim aktivnostima jedinica lokalne samouprave. Bivši sam vijećnik i predsjednik vijeća mjesnog odbora Ciglenica, gdje sam načelo transparentnosti ostvario kroz prve web i facebook stranice mjesnog odbora u Zagrebu. Više od dvadeset godina aktivno participiram u razvoju politika, kroz stranačko i NGO djelovanje, kao i građanske inicijative. Diplomirani sam inženjer elektrotehnike, zaposlen u Ericsson Nikola Tesla d.d.

Vlasta Marijan

Stanujem na području MO Pongračevo, gdje sam sukoordinatorica kvartovske grupe Zagreb je NAŠ! Sudjelovala sam u izradi Izbornog programa za Trešnjevku sjever. Kao prosvjetna djelatnica zabrinuta sam za budućnost Zagreba koji ostavljamo novim generacijama. Stoga želim doprinijeti u izgradnji temelja pametnog i pravednog upravljanja gradom na kojem mladi mogu graditi svoju budućnost. Raduje me mogućnost sudjelovanja u realizaciji zelenog i urbanistički prihvatljivog kvarta po mjeri svih stanovnica i stanovnika.

Mislav Šajatović Šuba

Humanitarac sam koji politiku želim učiniti ljudski pristupačnom, zelenom i zanimljivom mladima.

Martina Podboj

Radnica sam u sustavu visokog obrazovanja i doktorica lingvistike, a u Zagrebu živim od 2014. godine. Često sam se selila (živjela sam u Dugavama, Gornjoj Dubravi i na Savici), a 2019. sam se doselila na Trešnjevku i ona mi je odmah prirasla srcu. Kao migrantkinja i podstanarka dugo sam se osjećala isključeno iz lokalne politike i kvartovskih inicijativa i smatrala da možda niti nemam pravo uključivati se u te procese. No činjenica je da grad činimo svi mi koji u njemu živimo i da nam svima treba biti ugodno i pravedno mjesto stanovanja, učenja, rada, druženja, kulture, igre i rekreacije. Upravo zato sam se uključila u Zagreb je NAŠ! - Jer volim Zagreb, volim Trešnjevku i želim svojim radom doprinijeti da se ta vizija kvarta i grada u potpunosti ostvare.

Velimir Gašparac

Antropolog i sociolog u teoriji, a sindikalni aktivist u praksi. Umjesto apatije uvijek preporuča organiziranje.

Iva Marčetić

Godinama gledam kako se moj omiljeni zagrebački kvart sustavno degradira, no isto tako kako raste i otpor takvom stanju. Surađivala sam s inicijativama koje se bore protiv devastacije kvarta i za demokratizaciju odlučivanja. Skupa s njima radila sam na organizaciji prvog Zbora građana u više od dva desetljeća. Smatram da ono što smo radili kroz inicijative treba prenijeti i u rad VGČ-a.

Marina Rakas Starčević

U Zagreb sam stigla iz Daruvara, po diplomu novinarke na Fakultetu političkih znanosti. Dugogodišnji rad u medijima donio mi je iskustvo promjene koju može napraviti pojedinac, ali i zajednica. Dolaskom na Pongračevo uz pomoć zainteresiranih građana i peticije stvaram pritisak na Grad za uređenje Parka Kate Šoljić. To je bio temelj Inicijative za bolji život Trešnjevka u kojoj se zalažemo za sigurnija prometna rješenja, više zelenih površina i kvalitetniji život u kvartu. Uz prosvjed djece osigurali smo da se na jedinoj preostaloj parceli s javnom namjenom sada gradi područna škola Augusta Šenoe. Kao oporba u MO Pongračevo zalagali smo se za korist zajednice, što ćemo činiti i dalje.

Maja Šćukanec

Rođena sam i odrasla na Trešnjevci. Inženjer sam prometa i zaštite na radu. Aktivna sam u poljima zaštite ljudskih prava, LGBT prava i prava životinja. Želim da zajednički gradimo pravedniji grad. Želim Zagreb čiji će razvoj oblikovati njegovi stanovnici kroz mjesne odbore i vijeća gradskih četvrti, jer grad pripada svima nama. Transparentnost. Važno mi je da Trešnjevka ostane zelena s mnoštvom sadržaja i parkova, dovoljno parkirnih mjesta za sve i osigurane pješačke nogostupe u naselju, biciklističke staze, uređeni potok Črnomerec. Zaustaviti betonizaciju Trešnjevke. Započeti obnovu Zagreba stradalog nakon potresa. Vrijeme je za pravu promjenu!

Sanda Vrljičak

Na Trešnjevci živim preko 10 godina i volim ovaj kvart. Bio bi mi još draži kad bi bilo više zelenih i pješačkih zona. Do sad sam kao aktivistica sudjelovala u borbama za javni interes, ljudska prava i ekologiju. Kandidirala sam se za vijećnicu VGČ kako bi i kroz sustav doprinijela podizanju kvalitete života na Trešnjevci, povećanju transparentnosti donošenja odluka vezanih za naš kvart i uključivanju zainteresiranih građana u kvartovsku politiku. Imam veliku motivaciju biti kotačić promjene koju ljudi i način organizacije Zagreb je NAŠ! i Možemo! donose. Po struci sam edukacijska rehabilitatorica i specijalistica rane intervencije.

Tibor Vlaović

Student sam Ekonomskog Fakulteta u Zagrebu te sam rođen i živim u Zagrebu. Cijeli svoj život živim na Trešnjevci i mislim da Trešnjevka ima jako velik potencijal. Smatram da se trešnjevački trgovi moraju i mogu bolje urediti i biti mjesta okupljanja i uživanja. Uređenje i održavanje zelenih površina trebalo bi se unaprijediti, kao i već zastarjela infrastruktura. Zalagao bih se, također, za izgradnju besplatnih "dnevnih boravaka" za starije osobe po uzoru na razvijenije države, gdje bi se naši sugrađani mogli družiti, socijalizirati i zasluženo provoditi dane u dobrom i sigurnom okruženju.

Lana Vukovinski

Ja sam rođena Trešnjevčanka koja se prije 17 godina vratila u kvart. Majka sam dvoje djece i imam 20 godina iskustva rada u privatnom sektoru. Moja priča s kvartovskim aktivizmom počela je postavljanjem jedne lampe u dječjem parku, a nastavila se kroz građansku inicijativu Samoborček. Probleme kojima sam se do sada bavila, kao što su manjak i neuređenost zelenih površina, otpad, sigurnost u prometu i općenito komunalna infrastruktura, želim u budućnosti rješavati s novom gradskom upravom - koja je transparentna, koja kroz VGČ i MO i u direktnoj komunikaciji s građanima planira i ostvaruje dugoročna, održiva rješenja.

Teodor Ostojić

Rođen sam u Zagrebu 1972. godine. Inženjer sam informatičkog poduzetništva s 25 godina radnog staža, uglavnom u IT sektoru. Uz ljubav prema poslu, uživam i u radu u prirodi te posjedujem nekoliko certifikata iz područja permakulture. U slobodno vrijeme punim „baterije“ dalekim putovanjima i rock koncertima. Ponosni sam doseljenik na Tešnjevku iz Novog Zagreba 2005. godine. Kroz svakodnevan život na Trešnjevci uviđam, zajedno sa svim građanima, sve prednosti i mane života u kvartu. Član sam Zelene alternative – OraH-a od 2014. godine.

Gabrijela Ivanov

Na Trešnjevci živim od 2008, a 2012. sam se skućila u mjesnom odboru Nikola Tesla. Završila sam računarstvo na FER-u, pokrenula VoxFeminae.net portal i festival, a od 2018. vodim društveno poduzeće Fierce Women. Rodna ravnopravnost i društvena pravednost moje su vodilje i želim prohodnu Trešnjevku koja se zeleni, cvjeta, pazi na svoje susjede, puna je kulturnih sadržaja, zanimljivih obrta i zelenih oaza.

Luka Novak

Student sam prava i želim Trešnjevku sjever sigurnu i ugodnu za život svih generacija i Zagreb snažnog urbanog identiteta i kulture, s parkovima i kvartovskim 'trgovima' prikladnim za okupljanje. Zalagat ću se da se mladima osiguraju sadržaji koji zadovoljavaju njihove potrebe i da se boljim raspolaganjem novcem građana ugradi kvalitetnija i povoljnija urbana oprema. Želim Trešnjevku koja ne poplavljuje zbog oborinskih voda i promet koji je reguliran na korist pješaka. Kvart i grad bez straha i neizvjesnosti, otvoreni grad - grad kvalitetnih javnih usluga, uključujući internetsku mrežu.

Zeleno lijevi
program za Trešnjevku – sjever

 • Očuvat ćemo postojeće zelene površine, napuštena zemljišta pretvoriti u zelene oaze, povećati sadnju drveća, promovirati ozelenjavanje krovova i urediti šetnice duž trešnjevačkih potoka!
 • U komunikaciji sa stanovnicima i korisnicima, revitalizirat ćemo prostore važne za život na Trešnjevci sjever – od Tratinske i Ozaljske preko Trešnjevačkog trga i tržnice, Trga Krešimira Ćosića i Remize.
 • Zalagat ćemo se za plansku izgradnju stambenih zgrada koju prati potrebna infrastruktura: izgradnja javnih ustanova – škola, vrtića, domova zdravlja, kulturnih i sportskih institucija, te rješavanje komunalnih pitanja odvodnje, adekvatnog zbrinjavanja otpada i čistoća ulica i okoliša.
 • Zalagat ćemo se za hitnu rekonstrukciju tramvajske pruge s ciljem smanjenja vibracija, siguran i usporen promet na mjestima gdje prolaze djeca, nogostupe u svim ulicama, mrežu biciklističkih staza te siguran prelazak preko željezničke pruge! Tražit ćemo rješenje problema parkiranja koje neće ići nauštrb zelenih površina.
 • Izgradit ćemo solidarno susjedstvo koje podržava socijalne inovacije poput dnevnog boravka za starije, pomoći u kući i ostalih projekata samostalnog življenja. Osigurat ćemo dostupnost i sigurnost osobama s invaliditetom, djeci i starijima.
 • Kroz jačanje kulturnih i sportskih sadržaja radit ćemo na jačanju zajedništva, ali i kvalitetnom provođenju vremena svih stanovnika. Poticat ćemo obnovu sportskih objekata i raditi na jačanju kvartovskih udruga i inicijativa koje organiziraju kulturne i edukativne sadržaje.

Kandidatkinje i kandidati za vijeća mjesnih odbora na Trešnjevki – sjever

Vaše susjede i susjedi, ekomomisti, inženjerke, umjetnice i glazbenici, politolozi, poduzetnice… predstavljamo kandidatkinje i kandidate za mjesne odbore koje ranije nisu predstavljene na listi za vijeće gradske četvrti Trešnjevka – sjever. Prave promjene dolaze odozdo uz kontinuiranu komunikaciju i međusobnu podršku.

Vrijeme je za pravu promjenu, podržite nas!

MO ANTUN MIHANOVIĆ

Matko Boršić

Smatram da bi naš grad trebao pružiti kvalitetan, sadržajan i pristupačan život u svim svojim kvartovima. Bitno mi je da naš kvart dobije više zelenih površina i biciklističkih staza te da se razvija održivo i ujednačneno uzimajući u obzir komunalnu infrastrukturu i potrebe svojih stanovnika. Radnik sam u video produkciji, a u slobodno se vrijeme bavim glazbom. Diplomirao sam novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Na Trešnjevci (Trešnjevki) živim od 2020. godine.
MO ANTUN MIHANOVIĆ

Matea Munitić Mihovilović

Na Trešnjevci živim od 2015. godine, a društvenim i političkim aktivizmom bavim se od srednjoškolskih dana. Radnica sam u kulturi i ljubiteljica suvremene umjetnosti. Smatram da Trešnjevci treba uređena komunalna infrastruktura, više parkirnih mjesta, ali i zelenih površina, čiji manjak uzrokuje ubrzani pad kvalitete života stanovnika ovoga kvarta.
MO CIGLENICA

Marina Milić Babić

Izv.prof.dr.sc. Marina Milić Babić (rođ. 1980. u Supetru) mama sina Noe i kćeri Eme, aktivistica u srcu 😊 Trešnjevka Sjever je kvart koji sam odabrala za upis u vrtić i osnovnu školu sina i kćeri. Već i prije formalnog preseljenja u ovaj dio grada, započela sam aktivnosti usmjerene na finaliziranje parka Kate Šoljić sa skupinom entuzijasta i mladih aktivista pretežito roditelja djece predškolske i školske dobi. Ubrzo smo oformili građansku Inicijativu za bolji život Trešnjevka s kojom sam aktivna posljednjih godina na različitim kvartovskim temama (promet, nova OŠ Pongračevo, očuvanje zelenih oaza…). Šetajući Ciglenicom susrećem se s problemima zapakiranih nogostupa pa se kao pješakinja i kao majka ozbiljno brinem zbog lošeg stanja u kojem automobili vladaju nogostupima i kvartom, a djeca od prvih dana rođenja u kolicima umjesto po nogostupu moraju prolaziti prometnim cestama. Sigurni nogostupi su ono što bi željela na cijelom području ovog mjesnog odbora i za što ću se zalagati u svom radu. Na području MO Ciglenica nedostaje: knjižnica, čitaonica, zelenih površina uređenih spravama za igru općenito za djecu, ali i specifično za djecu s teškoćama i dodatno zelenih površina za pse, uređenih biciklističkih staza, a od naših tinejdžera čujem kao nedostaje i skate park 😊 Veselim se budućem aktivističkom angažmanu i nadam se što većem broju aktivnih susjeda koji će svojim prijedlozima i podrškom doprinijeti poboljšanju kvalitete života u našem kvartu zato jer mi to MOŽEMO.
MO CIGLENICA

Hrvoje Skejić

Na Trešnjevki živim od 2015. godine. Trenutno sam student diplomskog studija upravljanja ljudskim potencijalima, a ujedno sam završio studij na engleskom jeziku Turizam i menadžment u Dubrovniku. Zadnjih 5 godina od kada živim u Zagrebu na Trešnjevki uvidio sam dobre i loše strane življenja u našem kvartu. Htio bih aktivno sudjelovati u promjenama koje bi poboljšale život u našem kvartu. Prvenstveno što se tiče otpada i odlaganja smeća, prevelike gužve u prometu zbog masovne novogradnje i manjak parkirnih mjesta. Više sadržaja za djecu i mlade i za našu stariju populaciju uz očuvanje zelenih površina.
MO "DR. ANTE STARČEVIĆ"

Mislav Zlatarić

Studirao sam geologiju i promet, a radio sam kao informatičar, dok nisam pokrenuo vlastiti trgovački obrt. Danas promoviram 'zdrave stilove života', te se bavim DOP-om, društveno odgovornim poslovanjem i zelenim politikama, te njihovom implementacijom u društvo. Dugogodišnji sam planinar i svaki slobodni trenutak koristim za boravak u prirodi sa suprugom. Smjer kojim je krenulo naše društvo, lokalno i u cjelini, ne zadovoljava me, pa sam se stoga pridružio Platformi MOŽEMO! čiji program daje šansu za ispravan put. Nositelj sam liste za vijeće MO "dr. Ante Starčević", te ću pokušati maksimalno implementirati program Platforme M! u zajednicu. Vjerujem da to mogu postići uz svoje organizacijske sposobnosti, iskustvom u radu s ljudima, te stručnošću u domeni zelenih politika.
MO "DR. ANTE STARČEVIĆ"

Maja Ogrizek

Rođena sam 1962 u Zagrebu. Završila sam Ekonomski fakultet i već 35 godina vjerno radim u jednoj velikoj Hrvatskoj firmi. U našem kvartu predstavnik sam stranke ZA – ORAH i želim doprinijeti poboljšanju kvalitete života gdje god je to moguće, primarno vezano za kulturu i provođenje odvajanja otpada što je u velikim zgradama priličan izazov, ali nije jedini. Imam iskustvo vijećnika gradske četvrti pa se nadam da ću moći pomoći i na razini mjesnog odbora. U slobodno vrijeme bavim se ribolovom.
MO "NIKOLA TESLA"

Luka Kamenečki

Živim na Trešnjevci cijeli život, a u Zagreb je NAŠ! sam se pridružio netom nakon parlamentarnih izbora 2020. Redoviti sam student 4. godine Medicinskog fakulteta na Sveučilištu u Zagrebu. Važno mi je očuvanje zelenih površina i da kvart bude prilagođen pješacima i biciklistima te da se poboljša javni prijevoz.
MO "NIKOLA TESLA"

Vanja Spirin

Živim na Trešnjevci od djetinjstva i kvart je dio mog osobnog identiteta. Bitno mi je da u kvartu bude puno zelenila i ugodnih, kvalitetnih urbanih kulturnih događaja. Samostalni sam umjetnik, pisac i glazbenik i volio bih da ima što više sadržaja koji bi svima nama život učinili ugodnijim i sadržajnijim. Također mislim da u infrastrukturi nedostaje objekata za kvalitetnu brigu o najmlađima i najstarijima.
MO PONGRAČEVO

Lana Belinić

Trenutno sam zaposlena u mirovinskom fondu. Majka sam dvoje djece. Članica Inicijative za bolji život Trešnjevka, kojoj sam se priključila 2017. godine pri osnivanju zbog želje da pomognem u razvoju i napredovanju našeg kvarta. Glavni cilj je bio izgradnja nove područne škole na jedinoj preostaloj neizgradenoj parceli u nasem kvartu namijenjenoj za javno-društveni interes. Posebno su mi važne teme koje se tiču zbrinjavanja i odlaganja otpada, očuvanje zelenih površina, zalaganje za korištenje javnih površina na adekvatan način i u svrhu ugodnijeg stanovanja za građane Trešnjevke.
MO PONGRAČEVO

Vedran Đidara

Zadnjih 10 godina živim na Remizi te vidim mnogobrojne prilike za poboljšanje obiteljskog, sportskog i kulturnog života u kvartu. To me je i motiviralo na proaktivan pristup te priključenje platformi Zagreb je NAŠ! Smatram da je jedini način da vidimo promjenu u društvu u kojem živimo, da je sami stvorimo. Radim u softverskoj tvrtki na razvoju projekata financiranih iz EU fondova.
MO RUDEŠ

Andro Krpan

U Rudeš sam sa svojom mladom obitelji doselio prošle godine. Vrlo brzo sam primjetio da u našem okruženju nedostaje javnih sadržaja za nas, ali i sve ostale dobne skupine. Opasnost od poplava nije adresirana od 2014., a prometna infrastruktura je u velikom dijelu dotrajala i neadekvatna. Možemo bolje! U želji da te ustaljene prakse promjenimo u Rudešu smo okupili motiviran i agilan tim. Našu većinu čine mladi i visoko obrazovani, vaši susjedi, uglavnom starosjedioci i pozivamo vas na suradnju.
MO RUDEŠ

Željko Smode

Elektrostrojarski sam tehničar i sudjelovao sam u izradi programa za MO Rudeš. Uključio sam se u platformu Zagreb je naš! jer vjerujem da uz ove ljude mogu doprinijeti kvalitetnijem i ravnomjernijem razvoju sredine u kojoj živimo.
MO RUDEŠ

Dario Oršić

Po struci sam magistar prometa i želim doprinijeti poboljšanju prometa u svom kvartu, kako bi bio sigurniji i prilagođeniji svim sudionicima u prometu. Radim na Fakultetu prometnih znanosti kao suradnik na projektima. Zalagat ću se za bolju prometnu infrastrukturu za pješake i bicikliste, smanjenje prometnih gužvi te čišći i zeleniji kvart.
MO RUDEŠ

Gordana Brezak

U Rudešu sam skoro 30 godina i sve to vrijeme gledam kako se mijenja, izgrađuje, sve je više automobila, prometnih gužvi, a sve je manje zelenila i prostora za dječju igru. Pridružila sam se platformi Zagreb je naš jer mislim da samo svi zajedno možemo učiniti da naš kvart postane zeleniji, čišći i ugodniji za življenje.
MO RUDEŠ

Ladislav Fišter

Rođen u Zagrebu 1977. godine, od jeseni 2014. godine živim u naselju Rudeš. Radnik u web trgovini hrane za kućne ljubimce. Obiteljski čovjek, otac, suprug, a također ljubitelj vožnje na dva kotača. Aktivno sam se uključio u kvartovsku grupu 2021. godine, između ostalog jer kao otac smatram da u naselju nedostaju dječja igrališta, zelenih površina, šetnica, a kao problem vidim nedostatak pješačkih i biciklističkih sigurnih zona, infrastrukture koja prati nagli rast naselja, kao što su dječji vrtić, igrališta, proširenje postojećih kapaciteta škole, te nadasve kvalitetan dom zdravlja.
MO RUDEŠ

Snježana Crneković

Od rođenja živim u Rudešu. Već 35 godina radim kao učiteljica razredne nastave, prenosim znanja i iskustva novim generacijama, sudjelujem u programima EU u domeni obrazovanja, Erasmus + Sport i ostalo. Priključila sam se u Zagreb je NAŠ zbog djece i mladih, da angažmanom pokušam zaustaviti daljnju devastaciju kvarta. Cilj mi je pridonijeti da naš Rudeš bude mjesto odrastanja u kojem će sadržajima i aktivnostima pružiti djeci sretno i humano djetinjstvo.
MO "SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ"

Filip Jurišić

Rođen i odrastao u Zagrebu na Cvjetnom trgu - već 10 godina živim na Trešnjevci koju sam prigrlio kao svoj kvart. Ekonomist po obrazovanju - profesionalno vezan uz IT. Trešnjevka je jedan od starijih kvartova u Zagrebu koji, nažalost, buja nekontrolirano. Zbog blizine centra i svih sadržaja potrebnih za život mnogi žele živjeti ovdje, ali gradnja novih stanova i objekata se događa stihijski i bez razmišljanja o popratnoj infrastrukturi. Želio bih da Trešnjevka bude čist i uredan kvart, sa puno zelenila i parkova za djecu i pse. Želio bih da se na Trešnjevci može živjeti bez stresova uzrokovanih prometom, manjkom doktora, problemima sa mjestima u vrtićima i školama.
MO "SAMOBORČEK"

Ana Legčević

Do 2020. sam bila vikend zagrebčanka. Zagreb je oduvjek bio moj jedini pravi dom i izuzetno sam razočarana nad stanjem u kojem je, neprohodan, pun smeća i zapušten. Za kandidaturu sam se odlučila u želji, da nam Trešnjevka bude prohodnija, te da nam i ono malo trave ne bude puno smeća. Do sada sam prigovarala iz fotelje ali do promjena još nije došlo.
MO "SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ"

Damjan Geber

Na Trešnjevci sam rođen i tu živim više od 40 godina te aktivno analiziram urbanističko-sociološke promjene kroz koje kvart prolazi. Kao diplomirani arhitekt već godinama aktivno radim na predlaganju promjena kvalitete življenja u našem kvartu, kako kroz predavanja i medijske akcije, tako i na terenu, rješavajući mikrolokacijske probleme susjedstva. Transformacija koju Trešnjevka prolazi zadnjih desetljeća Možemo i moramo bolje regulirati te ju zajednički učiniti boljim prostorom za život.
MO "SAMOBORČEK"

Nikolina Rajković

Na Trešnjevci živim već par godina i voljela bih doprinijeti u poboljšanju njezinih ključnih problema - nedovoljno razvijene komunalne i prometne infrastrukture koja je prilagođena i ranjivim skupinama, osobito osobama s invaliditetom. Želim i veće javne zelene površine s kojima kvart oskudijeva uslijed dugogodišnjeg neplanskog urbanizma, a silno bih voljela da se kvartu vrati barem dio njegovog duha, putem revitalizacije malih obrta s povoljnim cijenama najma u gradskim javnim prostorima koji su trenutno zapušteni. Dugogodišnja sam aktivistica i istraživačica za radnička prava za koja ću se i dalje zalagati, kao i za teme kojima se trenutno bavim - javnim i održivim oblicima prijevoza i pravednom tranzicijom u nisko-ugljično društvo.
MO STARA TREŠNJEVKA

Vesna Bečić

Na Trešnjevci živim od 2005 godine, diplomirala politologiju, sada umirovljenica, pet godina sam aktivistkinja i volonterka u umirovljeničkoj udruzi SUH, vodim podružnicu na Trešnjevci sjever. Uključila sam se u "Zagreb je naš" sa željom i ciljem da pomognem u rješavanju problema s kojima se susreću umirovljenici našeg kvarta, omogućiti im da provedu starost u svom kvartu, unaprijediti usluge u kući, osigurati dnevne boravke i patronažnu službu, te prostorno planiranje prilagoditi njihovim potrebama.
MO STARA TREŠNJEVKA

Hrvoje Nikšić

Živim na Trešnjevci, u Zagreb je NAŠ! sam od veljače 2021. godine. Radim u informatici financijske institucije. Nadam se Zagrebu koji je čišći, uredniji, energetski efikasniji, sa manje zatvorenih i zapuštenih prostora, gdje većinu potreba i želja čovjek može ostvariti pješice ili biciklom na 15 minuta od kuće, gdje se do bilo kojeg dijela grada može doći brzim javnim prijevozom za manje od pola sata, gdje se svrhovito, kvalitetno i uspješno ulaže u njegove stanovnike i grad.
MO STARA TREŠNJEVKA

Romana Rohak Mlinarić

Rođena u Sisku, školovana u Zagrebu ( FER ) gdje sam stekla i prva radna iskustva, sredinom devedesetih odlazim u Australiju. Nastavila sam školovanje, radila u multinacionalnoj telekomunikacijskoj kampaniji i nekoliko godina upravljala vlastitom kompanijom. Obiteljske me obaveze vraćaju u Hrvatsku, Zagreb, na Trešnjevku. Pokretu Zagreb je naš/ Možemo priključila sam se pred godinu dana, stanje nakon potresa bilo je dodatna motivacija. Trešnjevku zamišljam kao kvart koji treba oživjeti zelenilom, kulturnim i gospodarskim događanjima ( festivali na otvorenom, kvartovski sajmovi, trgovine malih obrtnika ), reducirati buku i prometno zagađenje, uz poseban naglasak na očuvanje kvartovskog identiteta. Novogradnju treba prvenstveno planirati na osnovu kapaciteta postojeće infrastrukture, gorući su problemi nedostatak parkirnih mjesta i obilježenih biciklističkih staza. Svakako treba zaštiti objekte koji su kvartovski arhitektonski simboli. Također vidim potrebu za izgradnju novih ili modernizaciju postojećih dječjih vrtića, škola i domova zdravlja.

Mjesni odbor "ANTUN MIHANOVIĆ"

 1. MARTA KIŠ
 2. MATKO BORŠIĆ
 3. NATAŠA BIJELIĆ
 4. MATEA MUNITIĆ MIHOVILOVIĆ
 5. SANDRA JEŽIĆ
 6. VLATKA URBAN
 7. TONI BABAROVIĆ

Mjesni odbor CIGLENICA

 1. MAJA ŠĆUKANEC
 2. MARINA MILIĆ BABIĆ
 3. HRVOJE SKEJIĆ
 4. SANJA TONKOVIĆ
 5. KREŠIMIR PINTARIĆ
 6. MILKA ŠKRIPEK
 7. DAMIR KOVAČIĆ

Mjesni odbor "DR. ANTE STARČEVIĆ"

 1. MISLAV ZLATARIĆ
 2. MAJA OGRIZEK
 3. MATEA OREŠKOVIĆ
 4. ZVJEZDANA CIKOTA
 5. IVA MARJANOVIĆ
 6. NINA PETTI AMULIĆ
 7. MARTINA NEKIĆ

Mjesni odbor "NIKOLA TESLA"

 1. GABRIJELA IVANOV
 2. LUKA KAMENEČKI
 3. VANJA SPIRIN
 4. MARGARETA ČOTIĆ
 5. IVANA ZOVKO
 6. LUKA MAJIĆ
 7. SANJA PETROVEČKI PALIJAŠ

Mjesni odbor PONGRAČEVO

 1. MARINA RAKAS STARČEVIĆ
 2. TEODOR OSTOJIĆ
 3. MISLAV ŠAJATOVIĆ ŠUBA
 4. MILA VLAJO
 5. OTO ČALETA
 6. LANA BELINIĆ
 7. VEDRAN ĐIDARA

Mjesni odbor RUDEŠ

 1. ANDRO KRPAN
 2. ŽELJKO SMODE
 3. DARIO ORŠIĆ
 4. TEA CERČIĆ
 5. MILJENKO ŠPILJAK
 6. GORDANA BREZAK
 7. LADISLAV FIŠTER
 8. SNJEŽANA CRNEKOVIĆ
 9. GORDANA PEČEK

Mjesni odbor "SAMOBORČEK"

 1. TOMISLAV TOMAŠEVIĆ
 2. NOAH KRALJEVIĆ
 3. ANA LEGČEVIĆ
 4. NIKOLINA RAJKOVIĆ
 5. MAJA ĐUROKOVIĆ
 6. IVAN MAKSAN
 7. ALMA SMOJVER

Mjesni odbor ''SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ''

 1. ROMAN KARATUROVIĆ
 2. MARTINA PODBOJ
 3. LANA VUKOVINSKI
 4. FILIP JURIŠIĆ
 5. DAMJAN GEBER
 6. BOJANA BUNTAK
 7. LAILA GUMHALTER MALIĆ

Mjesni odbor STARA TREŠNJEVKA

 1. VELIMIR GAŠPARAC
 2. ANJA GRGURINOVIĆ
 3. TIBOR VLAOVIĆ
 4. VESNA BEČIĆ
 5. HRVOJE NIKŠIĆ
 6. ROMANA ROHAK MLINARIĆ
 7. IRIS BENEŠ