Skip to main content

Zagreb je NAŠ! traži od Sabora RH da ne ukida demokraciju na lokalnoj razini i da glasa protiv štetnog prijedloga izmjena Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi.

“Želimo podsjetiti Sabor RH da je predstavničko tijelo najveće jedinice lokalne samouprave, tj. Skupština Grada Zagreba, reklo NE ovakvom prijedlogu zakona te na prijedlog cijele oporbe uputilo zahtjev da se sporni zakon povuče iz daljnje procedure”, poručio je Tomislav Tomašević, zastupnik u Skupštini Grada Zagreba iz stranke Zagreb je NAŠ!.

“Ne možemo se oteti dojmu da je ovaj prijedlog zakona rezultat još jedne političke trgovine: premijer će dati veće ovlasti lokalnim šerifima, a onda će ti isti moćnici poput Bandića vratiti premijeru uslugu i osigurati mu većinu u Saboru”, rekao je na ovu temu Tomašević.

Komentirao je i da Vlada političku stabilnost koristi samo kao izgovor da ukine ovlasti predstavničkim tijelima na lokalnoj razini i ustoliči lokalne moćnike: “Ako već premijer koristi izliku političke stabilnosti da bi smanjio ovlasti predstavničkim tijelima na lokalnoj razini, hoće li u ime te iste stabilnosti predložiti i ukidanje ovlasti Saboru? Tako bi konačno mogao nesmetano vladati”.

Zagreb je NAŠ! više je puta javno upozoravao na štetnost spomenutog zakona, među ostalim i postavljanjem lokota na vrata Skupštine budući da zakon do te mjere degradira ulogu predstavničkih tijela da se ona slobodno mogu ukinuti, tj. ‘staviti ključ u bravu’.