Skip to main content

Podsused i Vrapče su NAŠI

Zapad za Zagreb!

Zeleno lijevi
program za Podsused-Vrapče

Upoznajte se sa našim idejama za gradsku četvrt Podsused-Vrapče. Program su pisali građani i građanke ispunivši anketu o tome što im nedostaje ili što bi htjeli promijeniti u našem kvartu. Nadamo se da ćete naići na vama poznate probleme, ali i inovativna rješenja za koja ćemo se zalagati sljedeće četiri godine. Nastavit ćemo se zalagati za ideje i potrebe građana, jer rad za opće dobro ne koristi samo nekima, već svima!

Vijesti

Cementara

U cijeloj četvrti puno je zapuštenih javnih prostora. U Podsusedu je bivša cementara, prostor s puno potencijala. Planiramo sanirati javne zapuštene prostore i učiniti ih dostupnim i korisnim građankama i građanima, a u sklopu toga predlažemo hitnu obnovu cementare (što uključuje i statičko učvršćivanje) i njezino oživljavanje. Do izrade dugoročnog rješenja planiramo povjeriti cementaru kreativcima koji mogu iskoristiti postojeće prostore za kulturne i sportske aktivnosti (za skate-park, filmski studio, održavanje koncerata i sl). Konzultirat ćemo se s inicijativama koje su uspjele oživiti industrijske prostore kao što su Medika i Močvara.

klizište Kostanjek

U ovoj je četvrti i jedno od najvećih klizišta u ovom dijelu Europe, Kostanjek u Podsusedu. Taj je prostor iznimno opasan za život, a sanacija još nije ni počela iako sondiranje i ekspertiza nad klizištem postoji već više od desetljeća. Prijedlog dosadašnje gradske uprave za sanaciju tog klizišta prijetio je daljnjim onečišćavanjem prostora (predlagalo se zatrpavanje građevnim otpadom – šutom), no privremeno je zaustavljen zahvaljujući velikom angažmanu lokalnog stanovništva i udruga. Planiramo hitan angažman stručnjakinja i stručnjaka, domaćih i stranih, u izradi projekta sanacije klizišta Kostanjek (pri čemu treba maksimalno poštovati ekološke standarde) jer sanacija klizišta Kostanjek mora biti jedan od prioriteta gradske uprave.

Tržnica Vrapče

U četvrti su dvije tržnice, no ona u Vrapču najveća je boljka cijele četvrti jer je zapuštena, a i danju i noću vrlo mračna i opasna. Planiramo što prije rekonstruirati tržnicu i cijeli prostor oko nje urediti za svakodnevnu javnu namjenu primjerenu potrebama građanki i građana, a u skladu s tim ona se može namijeniti za različite sadržaje – od malih sajmova (npr. knjiga i antikviteta) do organizacije kulturnih događaja i društvenih aktivnosti za djecu i odrasle u sklopu prostora tržnice i oko nje.

Medvednica i njezini potoci

Gradska četvrt Podsused-Vrapče duboko zadire u područje Medvednice. Granice Parka prirode Medvednica i dozvole za gradnju unutar njega nisu jasne, pa se sustavno uništava zeleni pojas koji obrubljuje naselje. U cijeloj gradskoj četvrti pet je bistrih sljemenskih potoka od kojih neki u dijelu svojeg toka imaju i mala jezerca. To je iznimno prirodno bogatstvo četvrti koje ima i rekreacijski potencijal kao oaza odmora od gradske vreve. Planiramo očistiti potok Vrapčak i popraviti ograde na njemu, spriječiti krčenje i uništavanje šume Grmoščice, poboljšati pristup i potencijalno omogućiti rekreaciju oko manjih jezera potoka Orešja na Borčecu, urediti i zaštititi potok Dolje, posebice na prijelazu ispod Aleje Bologne, urediti zapuštene planinarske staze, Podsusedsku poučnu stazu te planinarske i brdsko-biciklističke staze sa Susedgrada (prema Kamenim svatovima) i Bizeka (prema Kamenim svatovima i Glavici).

Kandidati za vijeće gradske četvrti Podsused-Vrapče

Upoznajte naše buduće vijećnike gradske četvrti Podsused-Vrapče.
Dajte im svoj glas na izborima 16.5. i uvjerite se u njihov rad!

Marija Brajdić Vuković

Marija Brajdić Vuković

Marija je kandidatkinja na listi za Skupštinu grada Zagreba, nositeljica liste za Vijeće gradske četvrti Podsused Vrapče i kandidatkinja na listi MO Stenjevec sjever.

Rođena sam u Zagrebu 1976., doktorica sam društvenih znanosti, polje sociologija i viša znanstvena suradnica u Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu, te izvanredna profesorica (naslovna) na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Sociologinja sam znanosti i tehnologije te održivosti, metodologinja društvenih istraživanja. U Zagreb je Naš! i Možemo! sam od osnutka, članica sam inicijativnog odbora Možemo! te sam bila vijećnica Vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče u prošlom mandatu. Koordinatorica sam kvartovske grupe Podsused-Vrapče. Smatram ovaj politički projekt važnim iskorakom u smjeru boljeg i pravednijeg grada i društva. Također, vjerujem u politiku kreiranu odozdo, u suradnji s građanima i njihovim idejama i inicijativama. Trudit ću se da naš kvart i ovaj grad napravimo kvalitetnijim mjestom za život.

Donat Radas

Donat Radas

Donat je, uz kandidaturu u vijeću gradske četvrti, nositelj liste MO Stenjevec sjever.

Magistar sam montaže, te se bavim oblikovanjem zvuka za film i druge medije. Jedan sam od koordinatora kvartovske grupe Podsused - Vrapče i dugogodišnji podržavatelj aktivističkih inicijativa za javni prostor i participaciju građana i građanki kroz lokalnu demokraciju.

Hrvoje Dominić

Hrvoje Dominić

Hrvoje Dominić rođen je u Zagrebu 01.06.1962. Prva je generacija đaka O.Š. Dragutin Domjanić. Pohađao je pedagoški gimnaziju sportski razred. Pohađa fakultet kineziologije.

Ima preko dvadeset godina iskustva u radu medija kao fotograf i reporter (Globus, Jutarnji list, Poslovni tjednik, Business.hr)

Aktivno se bavio sportom bio u juniorskoj odbojkaškoj reprezentaciji Hrvatske. Radio je kao trener i organizator u odbojci i badmintonu s mlađim uzrastima. Aktivno sudjeluje u pripremi o organizaciji badmintonskog internacionalnog turnira u Luxembourgu gdje je i živio i radio.

Aktivni član političke stranke Orah od 2014. godine. Na mjesto glavnog tajnika Zelene alternative- OraH izabran 2019. godine gdje i danas aktivan.

U radu vijeća gradske četvrti Podsused Vrapče može doprinijeti svojim organizacijskim sposobnostima u poboljšanju korištenja javnih resursa i zelene transformacije te uključiti naš kvart u borbu za ublažavanje klimatskih promjena i tako doprinijeti da i naš kvart postane mjesto kvalitetnijeg života.

Ljiljana Kahlina

Ljiljana Kahlina

Ljiljana je, uz kandidaturu u vijeću gradske četvrti, nositeljica liste MO Gajnice.

Rođena sam 1960. godine u Samoboru a u Zagreb, zbog školovanja, redovno dolazim od 1974. gledajući moj današnji kvart Gajnice kroz prozore Samoborčeka. Učiteljica sam razredne nastave, aktivna bridžistica i članica Hrvatskog bridž saveza. Pokretačica sam prvog hrvatskog projekta Tiny Forest (Mala šuma) koji je realiziran u dvorištu škole u Španskom u kojoj sam zaposlena od 1984. tj. od nastanka tog kvarta. Članica sam kvartovske grupe MO Gajnice i suradnica na sastavljanju kvartovskog programa. Biciklirajući na posao iz Gajnica u Špansko uočila sam probleme u prometnoj povezanosti sjevera i juga našeg zapada i to me motiviralo da se aktivno uključim za ljepši i zeleniji zapad našeg grada.

Denis Lovrić

Denis Lovrić

Nositelj sam liste za MO Podsused i jedan od koordinatora kvartovske grupe Podsused-Vrapče. Završio sam MBA iz ekonomije, imam trideset godina radnog iskustva, uglavnom u financijskim institucijama. Vodio sam timove do 150 ljudi, osobito se bavio kvalitetom usluge te prepoznavanjem i mentoriranjem talenata, onih koji u svakom okruženju čine razliku. Školovani sam sommelier, zaljubljenik u prirodu, planinarenje i gljivarenje, maslinar, strastveni kvizaš.
Tena Tarle

Tena Tarle

Tena je, uz kandidaturu u vijeću gradske četvrti, kandidatkinja na listi MO Podsused.

"Živim u Podsusedu i članica sam kvartovske grupe Podsused-Vrapče, na izradi čijeg programa sam sudjelovala.
Odlučila sam se priključiti radu platformi Možemo/ZJN jer dijelim vrijednosti koje zastupaju i prepoznajem ih kao prave pokretače promjene.
Svojim angažmanom želim doprinijeti stvaranju boljih uvjeta života u svom kvartu i gradu."

Adrian Kozonić

Adrian Kozonić

Adrian je, uz kandidaturu u vijeću gradske četvrti, također kandidat na listi MO Stenjevec sjever.

Rođen sam u Zagrebu, odrastao u Vinkovcima, živim u Zagrebu od 2007. Otac sam dva sina, oženjen, živim u granicama Mjesnog odbora Stenjevec sjever.

Doris Brkić

Doris Brkić

Doris je, uz kandidaturu u vijeću gradske četvrti, nositeljica liste MO Vrapče-centar.

Stanujem u Vrapču, imam 23 godine i studentica sam završne godine molekularne biologije na PMF-u. Jedna sam od kooridinatorica kvartovske grupe Podsused-Vrapče te sam sudjelovala u pisanju programa za naš kvart. Mislim da je bitno da mladi ljudi sudjeluju u kreiranju sadržaja u svome kvartu te sam se iz tog razloga aktivno uključila u kvartovsku politiku.

Ivan Vedak

Ivan Vedak

Ivan je, uz kandidaturu u vijeću gradske četvrti, kandidat na listi MO Stenjevec sjever.

Inženjer IT-a i Voditelj Projekata, rođen u Gajnicama, odrastao na Trešnjevci, zadnjih 20 godina živim u Stenjevcu Sjever. Osim IT-om bavim se glazbom i kulturom, DJ-am, organiziram događanja i festivale, radim booking i management, a u slobodno vrijeme sam zaigrani gamer i ljubitelj sneaker kulture. U kvartu bih volio vidjeti promjene na planu prometne i komunalne infrastrukture, više zabavno-kulturnih sadržaja, kvart koji je po mjeri svih nas. Za Zapad, Zagreb je naš!

Martina Poljak

Martina Poljak

Martina je, uz kandidaturu u vijeću gradske četvrti, kandidatkinja na listi MO Podsused.

Uz duže boravke u inozemstvu (Beč, Berlin) u Podsusedu živim cijeli život. Moj djed i pradjed radili su u Cementari koju svaki dan gledam dok busom putujem u centar na posao. U Možemo! sam aktivna od rujna 2020. u radnoj grupi za vanjsku i europsku politiku. Inače sam diplomatkinja/analitičarka u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, trenutno završavam poslijediplomski specijalistički studij europskog prava. Nedavno sam se aktivirala i u lokalnoj grupi u Podsusedu jer želim bolji javni prijevoz, bolju prometnu povezanost i jer želim da se ruševna Cementara konačno pretvori u zajednički javni prostor namijenjen kulturi i sportu, kako bismo ponovno oživjeli kvart kojega se danas većina starijih ljudi s nostalgijom prisjeća.

Željko Pernar

Željko Pernar

Željko je, uz kandidaturu u vijeću gradske četvrti, kandidat na listi MO Vrapče-centar.

Rođen u Zagrebu 1967., tehničar za telekomunikacije, zaposlen. Kroz rad građanske udruge aktivan u promicanju važnosti ravnopravnog roditeljstva. Darovao krv više od pedeset puta. Pridružio sam se platformi Zagreb je NAŠ jer se kao građani moramo angažirati kako bi gradska uprava i gradske službe radile u interesu grada. Našoj djeci moramo ostaviti bolji Zagreb.

Tea Pađen Rašidagić

Tea Pađen Rašidagić

Tea je, uz kandidaturu u vijeću gradske četvrti, nositeljica liste MO Perjavica Borčec.

Rođena 1985. godine u Zagrebu. Diplomirala sam Projektni menadžment. Bavim se financijama, trenutno na poziciji financijskog analitičara za Istočnu Europu u jednoj multinacionalnoj kompaniji. Sudjelovala sam u različitim projektima vezanim za efikasnost i produktivnost rada. Koordinatorica kvartovske grupe Perjavica-Borčec u sklopu platforme Zagreb je naš!. Slobodno vrijeme najviše volim provoditi u prirodi sa svoje dvije djevojčice i suprugom. Smatram da svi zajedno moramo sudjelovati u kreiranju lokalnih politika kako bi nam život u našoj četvrti i našem gradu bio što ljepši.

Ozren Tkalčec Krznarić

Ozren Tkalčec Krznarić

Ozren je, uz kandidaturu u vijeću gradske četvrti, kandidat na listi MO Vrapče-centar.

Rođen sam 1976. godine u Zagrebu, gdje sam odrastao, završio Fakultet Elektrotehnike i Računarstva i gdje već skoro 20 godina radim kao programer. U svakodnevnom životu sam suprug, otac troje djece, amater pivar i amater trkač. A sada sam i aktivni volonter i ponosni sudionik u sastavljanju programa Možemo!/Zagreb Je Naš! za Podsuse-Vrapče. Godinama sam bio nezadovoljan gledajući kako Zagreb stagnira. U jednom trenutku je postalo previše. Dosta mi je prozirnih obećanja za koja znam da od njih neće biti ništa i zato se uključujem u planiranje i rješavanje problema u mojem kvartu i oko njega.

Viktor Sarić

Viktor Sarić

Viktor je, uz kandidaturu u vijeću gradske četvrti, kandidat na listi MO Stenjevec sjever.

Završio ekonomiju, karijeru započeo kao organizator sportskih natjecanja, sada radi u produkciji dokumentaraca, strastven outdoor i triatlon natjecatelj. Aktivan za Grad! Oženjen i ima jedno dijete. Rođen u Zagrebu, starost 35 godina.

Karlo Vrbanac

Karlo Vrbanac

Od rođenja živim i dišem za Zagreb. Stanujem u Gornjem Vrapču i student sam na zadnjoj godini psihologije. Veliki sam zaljubljenik prirode, sporta, avanture i znanja. Važan mi je čist i uređen Zagreb s odgovarajućom prometnom infrastrukturom koja i priliči našem gradu!

Ušli smo u politički život kako bismo promijenili način upravljanja gradom te vratili kvartove njihovim stanovnicima. Dosta nam je lažnih obećanja, netransparentnosti, vlastitih interesa pojedinaca i nerada tokom mandata. Kao vijećnici gradske četvrti Podsused-Vrapče i njezinih mjesnih odbora radit ćemo, truditi se i zalagati za vrijednosti i ideje koje smo naveli u programu. Izađite na izbore, podržite naš program i dajte glas za PROMJENU!

Izađi i glasaj!

Odvoji 3 minute

i podrži nas donacijom!

Želiš pratiti kampanju iz prvog reda?

Prati nas na
društvenim mrežama!