Skip to main content

Zapad za Zagreb!

RADIMO ZAJEDNO

za pravu promjenu.

Aktivnosti

Plan komunalnih aktivnosti 2022.

Park Lujze Janović Wagner

U Mjesnom odboru Stenjevec-sjever točnije u Parku Lujze Janović Wagner su izvršeni radovi iz Plana komunalnih aktivnosti za 2022. godinu. Uklonjen je neispravan veliki šah i lopta na konopcu. Također je uređena i ponovno asfaltirana istočna strana parka, te je sada prohodna i za vrijeme kišnog vremena.
🌳🦮☀️🪁
Prošećite i uživajte u parku!

Odvodnja u Vrapčanskoj aleji

Započela je izvedba odvodnje istočne pješačke staze na Vrapčanskoj aleji koja će trajati 60 dana. Nakon radova riješit će se problematične lokve koje su nastajale uslijed kiša i onemogućavale pješacima šetnju istočnom stranom šetnjice, ali što je još važnije sačuvat će se od truljenja stabla kestena koja čine drvored simbolom Vrapča!

Biciklistička staza Medpotoki

Dobra vijest! Otvoreno još jedno 🚧 u Gajnicama. Rekonstruira se pločnik u Medpotokima, a na novom ćemo imati bic stazu❤️

Park Male Putine

U Mjesnom odboru Perjavica-Borčec u dječjem parku u Malim Putinama izvršeni su radovi iz Plana komunalnih aktivnosti za 2022.godinu u sklopu kojeg su dodana dva mini gola i stolovi s klupama, također je stavljena nova oglasna ploča, te klamerice za bicikle! Stabla koja su ranije zasađena te živica sa sjeverne strane dječjeg igrališta lijepo napreduju!
Želimo se zahvaliti roditeljima s kojima smo razgovarali te uvažili njihove želje i ideje za navedeni park.

Naši vijećnici Gradske četvrti Podsused-Vrapče

Upoznajte naše vijećnike gradske četvrti Podsused-Vrapče.

Donat Radas

Donat Radas

Donat je, uz kandidaturu u vijeću gradske četvrti, nositelj liste MO Stenjevec sjever.

Magistar sam montaže, te se bavim oblikovanjem zvuka za film i druge medije. Jedan sam od koordinatora kvartovske grupe Podsused - Vrapče i dugogodišnji podržavatelj aktivističkih inicijativa za javni prostor i participaciju građana i građanki kroz lokalnu demokraciju.

Hrvoje Dominić

Hrvoje Dominić

Hrvoje Dominić rođen je u Zagrebu 01.06.1962. Prva je generacija đaka O.Š. Dragutin Domjanić. Pohađao je pedagoški gimnaziju sportski razred. Pohađa fakultet kineziologije.

Ima preko dvadeset godina iskustva u radu medija kao fotograf i reporter (Globus, Jutarnji list, Poslovni tjednik, Business.hr)

Aktivno se bavio sportom bio u juniorskoj odbojkaškoj reprezentaciji Hrvatske. Radio je kao trener i organizator u odbojci i badmintonu s mlađim uzrastima. Aktivno sudjeluje u pripremi o organizaciji badmintonskog internacionalnog turnira u Luxembourgu gdje je i živio i radio.

Aktivni član političke stranke Orah od 2014. godine. Na mjesto glavnog tajnika Zelene alternative- OraH izabran 2019. godine gdje i danas aktivan.

U radu vijeća gradske četvrti Podsused Vrapče može doprinijeti svojim organizacijskim sposobnostima u poboljšanju korištenja javnih resursa i zelene transformacije te uključiti naš kvart u borbu za ublažavanje klimatskih promjena i tako doprinijeti da i naš kvart postane mjesto kvalitetnijeg života.

Marija Brajdić Vuković

Marija Brajdić Vuković

Marija je kandidatkinja na listi za Skupštinu grada Zagreba, nositeljica liste za Vijeće gradske četvrti Podsused Vrapče i kandidatkinja na listi MO Stenjevec sjever.

Rođena sam u Zagrebu 1976., doktorica sam društvenih znanosti, polje sociologija i viša znanstvena suradnica u Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu, te izvanredna profesorica (naslovna) na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Sociologinja sam znanosti i tehnologije te održivosti, metodologinja društvenih istraživanja. U Zagreb je Naš! i Možemo! sam od osnutka, članica sam inicijativnog odbora Možemo! te sam bila vijećnica Vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče u prošlom mandatu. Koordinatorica sam kvartovske grupe Podsused-Vrapče. Smatram ovaj politički projekt važnim iskorakom u smjeru boljeg i pravednijeg grada i društva. Također, vjerujem u politiku kreiranu odozdo, u suradnji s građanima i njihovim idejama i inicijativama. Trudit ću se da naš kvart i ovaj grad napravimo kvalitetnijim mjestom za život.

Željko Pernar

Željko Pernar

Željko je, uz kandidaturu u vijeću gradske četvrti, kandidat na listi MO Vrapče-centar.

Rođen u Zagrebu 1967., tehničar za telekomunikacije, zaposlen. Kroz rad građanske udruge aktivan u promicanju važnosti ravnopravnog roditeljstva. Darovao krv više od pedeset puta. Pridružio sam se platformi Zagreb je NAŠ jer se kao građani moramo angažirati kako bi gradska uprava i gradske službe radile u interesu grada. Našoj djeci moramo ostaviti bolji Zagreb.

Denis Lovrić

Denis Lovrić

Nositelj sam liste za MO Podsused i jedan od koordinatora kvartovske grupe Podsused-Vrapče. Završio sam MBA iz ekonomije, imam trideset godina radnog iskustva, uglavnom u financijskim institucijama. Vodio sam timove do 150 ljudi, osobito se bavio kvalitetom usluge te prepoznavanjem i mentoriranjem talenata, onih koji u svakom okruženju čine razliku. Školovani sam sommelier, zaljubljenik u prirodu, planinarenje i gljivarenje, maslinar, strastveni kvizaš.
Tena Tarle

Tena Tarle

Tena je, uz kandidaturu u vijeću gradske četvrti, kandidatkinja na listi MO Podsused.

"Živim u Podsusedu i članica sam kvartovske grupe Podsused-Vrapče, na izradi čijeg programa sam sudjelovala.
Odlučila sam se priključiti radu platformi Možemo/ZJN jer dijelim vrijednosti koje zastupaju i prepoznajem ih kao prave pokretače promjene.
Svojim angažmanom želim doprinijeti stvaranju boljih uvjeta života u svom kvartu i gradu."

Karlo Vrbanac

Karlo Vrbanac

Od rođenja živim i dišem za Zagreb. Stanujem u Gornjem Vrapču i student sam na zadnjoj godini psihologije. Veliki sam zaljubljenik prirode, sporta, avanture i znanja. Važan mi je čist i uređen Zagreb s odgovarajućom prometnom infrastrukturom koja i priliči našem gradu!
Doris Brkić

Doris Brkić

Doris je prvu godinu mandata bila predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Vrapče-centar, a sada je vijećnica u Vijeću Gradske četvrti.

Rođena sam 1997. godine u Zagrebu gdje sam odrasla i školovala se. 2021.godine sam diplomirala molekularnu biologiju, a trenutno sam zaposlena kao asistentica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu gdje i radim doktorat. Prvu godinu mandata sam kao predsjednica mjesnog odbora aktivno učila kako sustav funkcionira te zaprimala zahtjeve i ideje građana koje sam uvijek uvrštavala na dnevni red sjednica. Jako mi je drago što sam se uključila u politički život kvarta jer smatram da svi trebaju imati pravo glasa kako žele da im kvart izgleda. Ako još niste, preporučam vam da se zainteresirate za stvari oko sebe jer sada je pravo vrijeme za predlaganje i provođenje promjena koje želite vidjeti u gradu.

Ušli smo u politički život kako bismo promijenili način upravljanja gradom te vratili kvartove njihovim stanovnicima. Kao vijećnici Gradske četvrti Podsused-Vrapče i njezinih mjesnih odbora radimo, trudimo se i zalažemo za vrijednosti i ideje koje smo naveli u programu.

Mjesni odbori Gradske četvrti Podsused-Vrapče

Gajnice

Sjedište: Zagreb, Argentinska ulica 5;
privremeno na adresi: Ulica kerestinečkih žrtava 31
telefon: 5561 965
e-pošta: mo_gajnice@zagreb.hr
Adresa za dostavu pismovnih pošiljaka: Gradska četvrt Podsused - Vrapče, Sigetje 2, 10090 Zagreb.
Dežurstva za građane zadnji četvrtak u mjesecu 18h-19h, Ulica kerestinečkih žrtava 31.

Naši vijećnici:
Ljiljana Kahlina (predsjednica Vijeća)
Milan Vukelić (potpredsjednik Vijeća)
Lidija Sarta
Bojan Tepšić (Nova ljevica)
Iva Tomečić (ORAH)

Perjavica-Borčec

Sjedište: Zagreb, Medpotoki 32;
telefon: 345 00 42
e-pošta: mo_perjavica-borcec@zagreb.hr
Adresa za dostavu pismovnih pošiljaka: Gradska četvrt Podsused - Vrapče, Sigetje 2, 10090 Zagreb.
Dežurstva za građane 4.subota u mjesecu 10h-11h.

Naši vijećnici:
Tea Pađen Rašidagić (predsjednica Vijeća)
Marko Tošić (potpredsjednik Vijeća)
Željka Leskovac (ORAH)
Željka Tomljenović Cvijin
Luka De Marco
Renato Pintarić

Podsused

Sjedište: Zagreb, Podsusedski trg 3;
telefon: 349 00 12
e-pošta: mo_podsused@zagreb.hr
Adresa za dostavu pismovnih pošiljaka: Gradska četvrt Podsused - Vrapče, Sigetje 2, 10090 Zagreb.
Dežurstva za građane 1. utorak u mjesecu 17:30h-18:30h.

Naši vijećnici:
Robert Šafranko (predsjednik Vijeća)
Ivona Grgurinović (potpredsjednica Vijeća)
Dino Duspara
Martina Poljak

Stenjevec-sjever

Sjedište: Zagreb, Crnojezerska ulica 20;
telefon: 6382-101
e-pošta: mo_stenjevec.sjever@zagreb.hr
Adresa za dostavu pismovnih pošiljaka: Gradska četvrt Podsused - Vrapče, Sigetje 2, 10090 Zagreb.
Dežurstva za građane 1. ponedjeljak u mjesecu 17h-19h.

Naši vijećnici:
Ivan Vedak (predsjednik Vijeća)
Adrian Kozonić (potpredsjednik Vijeća)
Josip Cigula
Viktor Sarić

Vrapče-centar

Sjedište: Zagreb, Ilica 421;
telefon: 345 65 74
e-pošta: mo_vrapce.centar@zagreb.hr
Adresa za dostavu pismovnih pošiljaka: Gradska četvrt Podsused - Vrapče, Sigetje 2, 10090 Zagreb.
Dežurstva za građane 2. i 4. četvrtak u mjesecu 18h-19h.

Naši vijećnici:
Petar Blažević (predsjednik Vijeća)
Dinko Kobeščak (potpredsjednik Vijeća; Nova ljevica)
Željka Mandurić
Lukrecija Lara Vrnoga
Ozren Tkalčec Krznarić

Zeleno lijevi
program za Podsused-Vrapče

Upoznajte se sa našim idejama za gradsku četvrt Podsused-Vrapče. Program su pisali građani i građanke ispunivši anketu o tome što im nedostaje ili što bi htjeli promijeniti u našem kvartu. Nadamo se da ćete naići na vama poznate probleme, ali i inovativna rješenja za koja ćemo se zalagati sljedeće četiri godine. Nastavit ćemo se zalagati za ideje i potrebe građana, jer rad za opće dobro ne koristi samo nekima, već svima!

Odvoji 3 minute

i podrži nas donacijom!

Prati nas na
društvenim mrežama!