Skip to main content

Prošle su me godine susjedi koji žive u kućama na Borongajskoj, preko puta Interspara, prvi put informirali o poplavama u podrumima tih kuća. Poplave su, prema riječima susjeda, krenule završetkom triju osmerokatnica koje su se smjestile na relativno malom prostoru između Interspara, Borongajske ceste i željezničke pruge kod Branimirove.

Od tada smo na Vijeću Mjesnog odobora Volovčiva nekoliko puta slali na Vijeće Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak Zaključke, a potom i Požurnice da se odvod i slivnici prilagode i očiste kako bi ta prepterećena infrastruktura ipak mogla donekle progutati velike količine oborinskih voda.

Potrebno je podsjetiti i da je Grad osim što je dao dozvolu za izgradnju triju osmerokatnica, dopustio i njihovo spajanje na zastarjelu infrastrukturu Borongajske ceste što uključuje kanalizaciju, odvodnju oborinskih voda i povezivanje na već ionako preopterećenu Borongajsku cestu. Rezultat: prometne gužve i poplavljeni podrumi za koje je odgovoran “investitorski” urbanizam kojeg Bandić i HDZ provode već desetljećima, u kojem je privatni profit investitora ispred javnog interesa.”

Molimo susjede da nas informiraju o šteti i da se jave na adrese odgovornih:

GradskacetvrtPescenica-Zitnjak@zagreb.hr i predsjednik.pescenicazitnjak@zagreb.hr