Skip to main content

U svega 40 dana otkako smo pokrenuli kampanju političke platforme Zagreb je NAŠ, na Facebooku smo okupili 21 000 pratitelja, a s ciljem daljnje komunikacije i okupljanja građana organiziramo i kvartovske akcije.

Veliki broj pratitelja na Facebooku pokazuje da sve više građana prepoznaje političku platformu Zagreb je NAŠ! kao važnog aktera na političkoj sceni grada. U prilog tome govori broj od 21 000 podržavatelja i podržavateljica na toj najpopularnijoj društvenoj mreži, a taj broj platforma je okupila u svega 40 dana javnog djelovanja. Ovako velik odaziv i interes javnosti pokazuje da građane zanimaju novi oblici političkog djelovanja te da platformu vide kao prostor dijaloga i uključivanja.

Pored komunikacije s građanima koju kontinuirano održavamo preko društvene mreže, krenule su i kvartovske akcije. Nakon uspješne akcije čišćenja dijela Kvaternikova trga održane u subotu, 8. travnja, Platforma Zagreb je NAŠ i stranka Za grad, u nedjelju, 9. travnja predstavila se građanima na Trešnjevačkom placu. Stup žalbi, na kojem su u subotu stanovnici Kvatrića ostavljali poruke o tome što misle da bi trebalo promijeniti i popraviti u njihovoj četvrti, danas je postavljen na Trešnjevci kako bi stanovnici ove četvrti mogli ukazati na probleme s kojima se susreću. Akcijama prikupljanja prigovora građana, platforma Zagreb je NAŠ i stranka Za grad žele potaknuti građane da se aktivno uključe u sudjelovanje u politici te da javno iznesu svoje probleme. S tim ciljem, pokrenute su i kvartovske akcije koje će se nastaviti i tijekom sljedećeg tjedna – u srijedu, 12. travnja u gradskoj četvrti Trešnjevka Sjever (Park Stara Trešnjevka) s početkom u 18 sati, a dan kasnije, u četvrtak 13. travnja također u 18 sati, u gradskoj četvrti Donji grad, (Park Bartola Kašića). Platforma Zagreb je NAŠ i stranka Za grad pozivaju građane i građanke da se pridruže akcijama te iznesu probleme i vizije razvoja svojih kvartova.