Skip to main content

Maksimir je NAŠ!

VRIJEME JE
za pravu promjenu.

Zeleno lijevi
program za Maksimir

Osim što želimo očuvati zeleni kvart Maksimir, aktivno ćemo raditi na poboljšanju komunalne infrastrukture, uređenju trgova i mjesta okupljanja građana, građenju tržnica te kreiranju i održavanju pješačke i biciklističke infrastrukture.

Naravno, ovo su samo neke od mnogobrojnih točaka našeg programa pa te stoga pozivamo da ga pročitaš i da zajedno sudjelujemo u kreiranju boljeg i ugodnijeg života u našem kvartu!

Maksimir može i treba biti puno više od parka i gradske oaze!

Kandidati za vijeće gradske
četvrti Maksimir

Naši kandidati i kandidatkinje za cilj imaju raditi na unaprjeđenju kvalitete života u gradskoj četvrti Maksimir. Oni su raznoliki, dolaze iz različitih struka i područja rada što im je ujedno i najveća vrlina jer će zajedničkim snagama, uz podršku građana, u svome cilju i uspjeti!

MO "Dinko Šimunović"

Svibor Jančić

Politolog s dugogodišnjim iskustvom rada u Vijeću gradske četvrti Maksimir i zastupnik u Gradskoj skupštini. Sukoordinator kvartovske grupe Maksimir je NAŠ kojeg životni put snažno veže za ovaj dio Zagreba u kojem njegova obitelj živi već generacijama. U svom političkom radu istaknuo se pružanjem podrške građanskim inicijativama u njihovoj samoorganizaciji te zastupanju njihovih stavova u Gradskoj skupštini. Zalaže se za osnaživanje mjesne samouprave kao neposrednog tijela odnosa između građana i procesa odlučivanja te razvoj biciklističke infrastrukture i drudge održive oblike održive mobilnosti.
MO "Dinko Šimunović"

Antonija Letinić

Živi i radi u Zagrebu. Od početka 2000-ih aktivna u nizu inicijativa u kulturi, medijima i civilnom društvu. Vodila i koordinirala niz lokalnih i regionalnih organizacija, inicijativa te međunarodnih projekata u kulturi. Područje interesa i bavljenja su joj kulturna i medijska politika, participacija u kulturi i dostupnost kulture, medijska pismenost i kultura kao prostor inovacije. Sudjeluje u radu platformi Zagreb je NAŠ i Možemo, jer vjeruje da sve što radimo možemo postići samo ako radimo zajedno.
MO Mašićeva

Bojan Nonković

Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, vijećnik u MO Mašićeva od 2017. U sklopu rada u Vijeću MO-a poticao je aktivnu participaciju građana na različitim temama, uključujući sprečavanje trovanja pasa i uređenje parka u Švarcovoj na inicijativu grupe 1postozagrad. Profesionalno i volonterski dugi niz godina aktivan je u sindikatima i organizacijama civilnog društva posvećenih promicanju i zaštiti socijalnih prava. Političkim angažmanom na gradskoj razini cilj mu je doprinijeti otvaranju institucija spram građana i demokratizirati njihovo djelovanje.
MO "Eugen Kvaternik"

Lana Lovrenčić

Jedna od sukordinatorica kvartovske grupe Maksimir. U kvart doselila prije 10 godina i od tada njime redovito šeće s obitelji koja uključuje jedno razigrano dijete i dva psa. U kvartovsku grupu se uključila jer vjeruje u političku participaciju i da je aktivno sudjelovanje građana najbolji put za unapređenje i uređenje kvartova u kojima živimo, a smatra da su ideje empatičnog, ravnopravnijeg i zelenijeg društva upravo one koje će naš grad, ali i Hrvatsku učiniti boljim mjestom kako za nas tako i za našu djecu.

Vladimir Halgota

Sociolog s posebnim interesom za održivu mobilnost, urbanizam i zaštitu okoliša. Uključio se jer želi transparentnu upravu koja uvažava i podupire dijalog među ponekad suprotstavljenim potrebama svojih sugrađana. Želi odlučivanje na temelju argumenata i dokaza, ali i empatije. Vjeruje da je to put kojim možemo učiniti Zagreb i Hrvatsku boljim mjestom za generacije koje dolaze poslije nas.
MO "Eugen Kvaternik"

Želimir Brala

Diplomirao francuski jezik i književnost i opću lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Član Izvršnog odbora Antifašističke lige Hrvatske te jedan od pokretača i osnivača Nove ljevice.
MO Maksimirska naselja

Ivan Franić

Diplomirani ekonomist, sukoordinator kvartovske grupe Maksimir je NAŠ. Višegodišnjim radom u financijskoj industriji stekao je iskustvo u financijskom, prodajnom i administrativnom području, ali i vještine upravljanja projektima, izradama funkcionalnih specifikacija, praćenja i unapređenja poslovnih procesa i sistematizacijom poslovanja.
MO Dobri Dol

Vera Vince

Studentica arhitekture, sociologije i povijesti umjetnosti. Interdisciplinarno se bavi proučavanjem i planiranjem gradova i njihovih sustava. Od 2020. sudjeluje u radu kvartovske grupe Maksimir je NAŠ, za koju vodi kvartovski Instagram profil. Želja joj je ojačati kanale lokalne samouprave prema građanima i razvoj održivog vođenja i planiranja kako grada, tako i kvarta.
MO Maksimirska naselja

Luka Papa Stubbs

Studirao društvene znanosti s naglaskom na politologiju i sociologiju na Sveučilištu Glasgow Caledonian. Uključen u rad Možemo i Zagreb je NAŠ od 2020. godine na razini kvartovske grupe Maksimir i radne grupe za promet. Želi raditi na stvaranju održivog i zelenog kvarta, s naglaskom na efikasan i pristupačan javni prijevoz, te razvoj biciklističke infrastrukture. U slobodno vrijeme bavi se glazbom.
MO "Dinko Šimunović"

Ranka Selena Kopun

Magistra socijalnog rada, aktivna u kvartovskoj grupi Maksimir je NAŠ. Želi raditi na razvijanju međugeneracijske solidarnosti u mjesnim odborima te poticati druženja i cjeloživotnu edukaciju stanovnika treće životne dobi u prostorijama MO aktivnostima poput tribina, radionica, predavanja, društvenih igara te klubovima čitanja.
MO Kozjak

Sanja Bilas

Od 1985. godine živi u Zagrebu. Aktivna u mnogim civilnim udrugama koje se zalažu i promiču jednaka prava za sve i dokidanje diskriminacije u svim oblicima. Najviše se zalaže za promet, posebno biciklističku infrastrukturu, zelene politike i pravo na zdravu hranu svima. Studirala filozofiju i ruski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a prije 6 godina pokrenula vlastiti brend zdrave hrane "Fakat fino" po principima cirkularne ekonomije i zdrave hrane.
Majka, zaljubljenica u prirodu i neumorna u ostvarenju cilja - dobrog života svima.
MO Bukovac

Mateo Štrbić

Psiholog zaposlen kao generalist za ljudske potencijale u IT sektoru. Aktivan u radu kvartovske grupe Maksimir je NAŠ od 2020. godine u kojoj se, između ostalog, bavi kreiranjem sadržaja za društvene mreže. Zalaže se za aktivnu komunikaciju mjesnih odbora prema građanima i obrnuto te izgradnju kvalitetne biciklističke i pješačke infrastrukture.

“Naš kvart ne čine ulice, zgrade, škole, parkići i klupice. Čine ga ljudi, susjedi, prijatelji s kojima ga dijelimo. Samo mijenjajući naš odnos prema svojoj okolini učinit ćemo Maksimir primjerom kako jedan kvart modernog i zelenog Zagreba treba izgledati.”

 

– Svibor Jančić, nositelj liste za gradsku četvrt Maksimir

Odvoji 3 minute

i podrži nas donacijom!

Aktivnosti

Želiš pratiti kampanju iz prvog reda?

Prati nas na
društvenim mrežama!