Skip to main content

Bez lažne skromnosti možemo reći da smo složili najbolju listu za Skupštinu. Radi se o ljudima raznih profila i stručnosti koji su se istaknuli po borbama za javni interes i javno dobro. Našim ulaskom u Skupštinu će se po prvi puta više stotina visoko obrazovanih, posebice mladih ljudi, početi baviti gradskom politikom, a u Zagrebu više ništa neće biti isto. Zato izađite na izbore u nedjelju i zaokružite listu broj 20.

U petak 19.5. u 12 sati koalicija Zagreb je NAŠ-Nova ljevica-Orah-Radnička fronta-Za grad održala je ispred Gradske skupštine završnu konferenciju za medije na kojoj je govorila o direktnim društvenim gubicima u javnoj nabavi Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga te rješenjima za osiguravanje boljeg modela javne nabave. Tom prilikom upućene su i završne poruke pred lokalne izbore. Prema anketama koalicija ulazi u Skupštinu, a nakon toga će puhati za vrat svim političkim opcijama koje se već godinama preslaguju u Zagrebu i zastupati progresivna rješenja koja je predlagala u kampanji.

Na konferenciji za medije govorili su Tomislav Tomašević (Zagreb je NAŠ!), Rada Borić (Nova ljevica), Mate Kapović (Radnička fronta) i Svibor Jančić (Za grad).

“Mi smo jedina nova politička opcija na ovim lokalnim izborima. Sve ostale političke opcije se preslaguju kako na nacionalnoj razini tako i u Gradu Zagrebu. Prema anketama ulazimo u Skupštinu i nakon toga ćemo puhati za vrat svim postojećim političkim opcijama, ali i provoditi rješenja koja smo zastupali svih ovih mjeseci u kampanji. Našim ulaskom u Skupštinu će se po prvi puta više stotina visoko obrazovanih, posebice mladih ljudi, početi baviti gradskom politikom, a u Zagrebu više ništa neće biti isto. Bez lažne skromnosti možemo reći da smo složili najbolju listu za Gradsku skupštinu i zato u nedjelju izađite na izbore, zaokružite listu br. 20 i dajte nam povjerenje”, izjavio je Tomislav Tomašević, gradonačelnički kandidat i nositelj koalicijske liste za Skupštinu Grada Zagreba.

“Naši prvi potezi kada uđemo u Skupštinu odnosit će se na rješavanje problema javnih nabava. Naime, prema nedavno objavljenom istraživanju, u zadnjih pet godina je preko javnih nabava preplaćeno više od dvije milijarde kuna novaca poreznih obveznika koje su završile u krivim džepovima. To je gotovo jedna trećina cjelokupnog godišnjeg gradskog proračuna. Mi ćemo biti jedina politička opcija koja će uvesti potpunu transparentnost u javne nabave. To znači i da ćemo objavljivati sve financijske transakcije koje idu s računa Grada Zagreba prema bilo kojim privrednim subjektima. Nijedna druga politička opcija to se neće usuditi napraviti, ali mi hoćemo. Na taj način konačno ćemo napraviti uštedu u javnoj nabavi, a ušteđeni novac usmjerit ćemo u kvalitetnije i jeftinije komunalne usluge te isto tako dostupne i izvrsne javne usluge”, naglasio je Tomašević.

Danijela Dolenec, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika pozvala je građane Zagreba da glasaju za listu za Skupštinu koalicije jer se radi o ljudima raznolikih profila i stručnosti koji su se istaknuli po svojim borbama za javni interes i javno dobro. “Ankete ukazuju da ulazimo, ali zaista je svaki glas bitan i zato izađite, podržite nas i dajte nam što jaču poziciju da možemo svim ostalim pozicijama i preslagivanjeima puhati za vrat”, rekla je Dolenec.

“Izađite na izbore, glasajte za pravu progresivnu opciju da možemo što jače u Skupštini i na svim drugim razinama lokalne vlasti zagovarati kvalitetne i progresivne politike koje će ići u korist većine društva a ne u korist samo malobrojne političke i ekonomske elite”, rekao je Mate Kapović iz Radničke fronte.

Rada Borić je dodala da visok rezultat u anketama pokazuje da su nas ljudi prepoznali kao opciju koja razgovara s građanima i sluša njihove potrebe. “Za nas je izuzetno važno da se politika vodi odozdo. Mi smo ljudima dali nadu da se može odlučivati na drugačiji nači, pokazali smo da su nam građani važni i zato ih još jednom pozivamo da daju glas našoj koaliciji”, rekla je Borić.

Svibor Jančić kazao je kako stranka Za grad već četiri godine djeluje na području Zagreba te obećao da se neće baviti samo samo ‘šminkanjem grada’ nego stvarnim promjena koje dolaze odozdo i čine ovaj grad boljim za život.