Skip to main content

Otvaranje nove Čitaonice na Črnomercu

Dobar dan svima i dobrodošli na ovaj značajan događaj!

Zahvaljujemo vam što ste se odazvali na ovo naše okupljanje, organizirano u povodu otvaranja novih prostora Čitaonice na Črnomercu. Podsjetit ću vas da je Čitaonica Kustošija, svojevrsno kultno mjesto ovog nekoć sadržajima kulture zakinutog dijela Grada, zatvorena u siječnju 2021. godine. Čitaonica se započela s radom 1977. godine i u njoj su se susretali profesionalci i amateri, djeca i umirovljenici, svi oni koji su se željeli družiti uz kvalitetan program. Naravno, prvenstveno uz knjigu, gdje riječ knjiga predstavlja sve ono zabilježeno znanje toliko važno za odgoj i obrazovanje svake osobe.

Ova čitaonica je svoje mjesto našla u novoj višenamjenskoj zgradi, a gdje se smjestio i Centar za kulturu Črnomerec; suvremeno opremljena i nudi brojne mogućnosti za učenje, zabavu i druženje i vjerujemo da će odmah postati dnevni boravak brojnih naših sugrađana.

Hvala svima koji su zaslužni da se ovaj projekt realizira, što je bio jedan od programskih ciljeva kvartovske grupe Črnomerec je NAŠ! na prošlim lokalnim izborima.

Napisala: Zdenka Sviben, članica kvartovske grupe Črnomerec je NAŠ!