Skip to main content

Hrvatski Crveni križ u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu i Mjesnim odborom “S. S. Kranjčević” organizirali su akciju darivanja krvi u ponedjeljak, 27. prosinca. Od 15:00 do 18:00 sati akciji je pristupilo 19 naših sugrađana, 10 darivatelja i 9 darivateljica. Kako je pet darivatelja odbijeno zbog medicinskih razloga, u akciji je prikupljeno 14 doza pune krvi.

Redovite akcije darivanja krvi, osim u prostorijama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, često se organiziraju u većim radnim organizacijama (npr. ZET, Ericsson Nikola Tesla), fakultetima ili školama. No, ovo je prvi put da je akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana u prostorijama mjesne samouprave na području gradske četvrti Trešnjevka – sjever i zbog toga smo izuzetno ponosni, te ćemo ovakve akcije nastaviti – novu akciju darivanja krvi očekujemo na proljeće!

Muškarci mogu darivati krv svaka 3 mjeseca, a žene svaka 4 mjeseca. Samo jednom dozom krvi može se spasiti tri života, a darivanje krvi dobro je i za vaše zdravlje.

Postanite darivatelj, darujte krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno!