Skip to main content

Povodom raspisivanja izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, politička platforma “Zagreb je NAŠ!” je danas u 18h ispred zagrebačke gradske skupštine održala svoje prvo javno okupljanje na kojem se okupilo oko 400 članova i simpatizera platforme noseći 8-metarski transparent. Uz skandiranje “Zagreb je NAŠ!” članovi platforme pročitali su i na vrata objesili 1,5 metara visoki proglas “Vratimo Zagreb u svoje ruke!” s 25 načela koja opisuju kakav grad želimo i za kakav grad ćemo se boriti na izborima. Proglas šaljemo u prilogu, a uskoro ćemo poslati i fotografije te videomaterijale s današnjeg okupljanja.

Platforma “Zagreb je NAŠ!” predstavlja novu politiku koja želi uključiti građane u odlučivanje te što više odluka o upravljanju gradskim resursima spusti na razinu gradskih četvrti i mjesnih odbora. Uspostavit ćemo mehanizme da građani direktno odlučuju o trošenju novca na kvartovskoj razini na način da odabiru prioritetne komunalne projekte te da u postupku prostornog planiranja odlučuju kako će im kvartovi izgledati.

“Umjesto razvoja temeljenog na principima jednakosti, multikulturalnosti i ekološke održivosti, grad stagnira pod pritiskom privatnih i partikularnih interesa. Umjesto da prepustimo da gradom upravljaju stari ili neki novi šerifi, želimo otvoriti grad širokom uključivanju građana u odlučivanje o njegovoj budućnosti.”, poručila je Danijela Dolenec iz Platforme.

“Platforma poziva sve kvartovske inicijative i građane da se mobiliziraju na razini kvartova i da zajedno formiramo liste za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti za lokalne izbore 21. svibnja. Građani najbolje znaju u kakvim kvartovima žele živjeti i stoga građani trebaju donositi odluke, a ne “neovisni” stručnjaci, građevinski poduzetnici i gradski moćnici”, poručio je Tomislav Tomašević iz Platforme.

Još jednom pozivamo sve građane, kvartovske inicijative i progresivne političke stranke da nam se pridruže. Podsjećamo, platforma “Zagreb je NAŠ!” imat će sa strankom “ZA GRAD” zajedničke kandidate za gradonačelnika/cu, Skupštinu Grada Zagreba, vijeća gradskih četvrti te vijeća mjesnih odbora.

Leave a Reply